29 augustus 2007

Brussel: Philip Dewinter brengt Ulfkotte in verlegenheid en gebruikt diens proces voor eigen politiek gewin

17 augustus jongstleden, ontving het Vlaamse dagbad "De Morgen" een tip, dat Vlaams-Belang leider Philip Dewinter bezig was, om Dr. Udo Ulfkotte te ontvangen in zijn fractie-kantoor bij het Vlaams Parlement in Brussel.
Resultaat: Een kostelijk artikel (zie foto), waarin een betrapte Ulfkotte vergeefs trachtte om het "onpolitieke karakter" van deze ontmoeting aan te tonen. We berichtten hierover al in het Duits (hier en hier) en in het Engels (hier en hier)
17.8 in Dewinter's buro in het Vlaamse parlement, Brussel: Links Ulfkotte, rechts Dewinter en de voet van Hugo Coveliers onderaan

Ik vertaalde het hoogtepunt van de gebeurtenis in At Home in Europe, als volgt (Ik heb de originele tekst hier niet bij de hand.):
"Indeed," said Dewinter ("looking amused", dixit De Morgen), "he is a kind of Pim Fortuyn or Geert Wilders. See for yourself: his statements are totally unpolitical!"
Een dubbele grap van de doorgewinterde extremistenleider:
1. "Onpolitiek" zijn als Fortuyn en Wilders, komt neer op heel erg politiek bezig zijn, onder ontkenning van de gewone parlementaire gebruiken. Ulfkotte's maagdelijkheidsclaim werd over zijn hoofd heen ondergraven.
2. Dewinter geeft aan, dat hij, en niemand anders, hier de politieke leiding heeft.

En dat heeft Ulfkotte geweten!

Eerst werd hem als advocaat bij het Belgische Hof van Beroep in de maag gesplitst: Hugo Coveliers, gekozen op de VB-Senaatslijst. Een betere garantie, om Ulfkotte's beroep tegen het vebod van zijn 11-september-demonstratie in Brussel te doen verzanden in de Belgische taalstrijd, is nauwelijks te bedenken. Een PS-burgemeester (Thielemans, Brussel) laten aanvallen door een Vlaams-extremistische senator voor gerecht - communautaire reflexen gegarandeerd!

Vervolgens blijkt nu, dat het VB, ongetwijfeld om ideologische redenen, het beroep heeft doen indienen bij het Vlaamse hooggerechtshof. In het Frans. Dat hof kon niet anders, dan zich onbevoegd verklaren en de zaak doorverwijzen naar een Franstalig hof. Dat wisten Dewinter c.s. natuurlijk al vooraf. Maar een punt in de VB-agitatie tegen de Belgische federale staat was gemaakt: Ten koste van vriend Ulfkotte en zijn onpolitieke demonstratie.

(We ontlenen de berichten over Ulfkotte's doorverwijzing aan Watchblog Islamophobie.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails