12 november 2008

Bushje komt zó...


Ik geloof niet in wonderen. Laat Obama in vredesnaam met rust. Na 20 januari 2009 zullen we zien wat er terechtkomt van het terugdraaien van Bush' schandelijke "executives", dus van het sluiten van Guantanamo, van de massieve controle op bibliotheken, emailverkeer, eetgewoonten van vliegtuigpassagiers, enzovoort.
Op 10 november waren de Obamas te gast bij het echtpaar Bush. Mijn favoriete foto-analist Michael Shaw, in BagNews Notes, beschrijft de foto-op op de trappen van het Witte Huis. Laura Bush heeft het moeilijk met de flamboyante jurk van Michelle. Haar eigen bruine complet steekt er maar sombertjes bij af. "Ik had een herfstkleurtje uitgekozen", zegt ze tegen Michelle. Was dat om haar bruine keuze te rechtvaardigen? Shaw probeert een freudiaanse uitleg: Iets met bruin en bruine huidskleur. Lezen. Of, beter nog, bekijk de video van CSPAN.

Ik let vooral op George W. Bush, uiterst links. De man heeft er duidelijk genoeg van. Wat hij het meest zal missen zo zei hij gisteren, is het opperbevelhebberschap van het Amerikaanse leger. Begrijpelijk voor soldatenlaarsje (Caligula) Bush. (Zie mijn post uit 2005). Het rund heeft nog steeds niet begrepen, dat hij helemaal nooit de echte opperbevelhebber geweest is. Dat waren Rumsfeld en de Neocons, gestuurd door Dick Cheney. De Neocons zijn er als de kippen bij, om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven. Ayaan Hirsi Ali, medewerkster van het American Enterprise Institute in Washington, intellectuele frontshop van de sekte, mag helpen om een en ander te onderbouwen.
Eind jaren tachtig hadden we in Nederland een hit: "Busje komt zó!"
Het liedje was op de rand van discriminatie. Het gaat over geestelijk gehandicapten, die elke dag met een busje naar hun home vervoerd worden. De begeleidster, op de oppik-plaats, kalmeert de ongerust wachtende pupillen: "Busje komt zó!"
Ècht, het busje kómt! Niet ongeduldig zijn. Nog een paar weekjes.
Bush kijkt in de verte.
Echt, George W., het busje komt.
Bushje komt zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails