19 augustus 2006

In 't Verdonkhoekje: "Gevaarlijk mens", vindt Ayaan nu


Kijk. Daar is Ayaan Hirsi Ali weer!
We vroegen ons al af, waar ze bleef. Van haar nieuwe baas, de directeur van het American Enterprise Institute (AEI), de neoconservatieve denktank in Washington, mag ze rustig al haar anti-Islam uitspraken doen, vertelde ze laatst, "mits het wel goed is onderbouwd".
En toen werd het wekenlang stil rond de Maagd van Den Haag.
Misschien iets mis met de onderbouwing, toch?
Te kort door de bocht, het geplande boekwerkje waarin de Profeet Mohammed in gesprek zou worden gebracht met Verlichtingshelden, zoals Burke? Te short, die "shortcut" to Enlightenment?
Bij het AEI zijn ze niet vies van wat demagogie. Het wekelijkse propagandablad (The Weekly Standard) van de neoconservatieve secte zit op de 11e verdieping van hetzelfde gebouw. Maar he moet het niet te dol maken: Burke was bij voorbeeld eigenlijk een reactie op de Verlichting. Dat hebben ze in Nederland bij de Burke-Stichting nog steeds niet door, maar in Amerika weten zelfs de neoCons dat.
Zoiets moet er aan de hand zijn geweest, denk ik.

"Dan maar een shortcut to Rita", moet Ayaan hebben gedacht, toen ze de Nederlandse televisie weer eens over de vloer kreeg:

Bron: BELGA, 19/8/2006, update met delen ANP-bericht van dezelfde datum, in oranje
Ayaan Hirsi Ali noemt Rita Verdonck "gevaarlijk"
Voormalig Nederlands parlementslid Ayaan Hirsi Ali haalt zwaar uit naar minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk. In de Nova-televisiedocumentaire "De Gelukzoeker" die volgende week zaterdag wordt uitgezonden, waarschuwt Hirsi Ali voor het "gevaar" dat Verdonk in haar ogen vormt.
"Ze is enorm populair, maar heeft geen partijprogramma. De geschiedenis wijst uit dat het gevaarlijk is als men zoveel macht krijgt", aldus het voormalig Kamerlid. De relatie tussen de twee vrouwen is behoorlijk vertroebeld. In juni ontstond er in Nederland commotie rond de manier waarop Hirsi Ali de Nederlandse nationaliteit had verkregen. Minister van Vreemdelingenzaken Verdonk ontnam daarop eerst haar paspoort, maar kwam nadien op die beslissing terug onder druk van het parlement.

Kort nadat Hirsi Ali haar paspoort weer terug kreeg, ontving ze een telefoontje van Verdonk. "Ik was verbaasd en kreeg kippenvel.

Dit was het laatste wat ik had verwacht. Rita nodigde me uit voor een glas wijn en wilde er nog eens rustig over praten. Ze vertelde me dat ze alles recht ging zetten wat krom was in Nederland."

Uiteindelijk viel de regering Balkenende over het aanblijven van Verdonk als minister.

Rutte
Partijleider van de VVD Mark Rutte neemt het in een reactie op voor Verdonk. "Dit komt op mij over als rancuneuze uitspraken, die echter elke grond missen". (kva) (Belga/AG 19:10)
Rita Verdonk heeft mijn volledige vertrouwen. Zij is een uitstekende minister op een van de moeilijkste ministeries."

Rutte verblijft momenteel in de Verenigde Staten, in New York, maar van enig contact met Hirsi Ali is geen sprake geweest, aldus zijn woordvoerder. Minister Verdonk "is blij met de reactie van Mark Rutte", liet haar woordvoerder zaterdag weten. (ANP)

Ik vrees dat de dames zullen weigeren om elkaar een hand te geven, als ze elkander ooit nog eens tegenkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails