12 februari 2008

Nesderlandse Hirsi-Ali fans zijn opgetogen: Onze portemonnee blijft dicht!

Ja, wat moet je doen, als je een verstokte Nederlandse fan van Ajaan Hirsi Ali bent? Je was zo teleurgesteld in Rita Verdonk, die haar haar Nederlandse paspoort wilde ontnemen. Je stond er alleen voor, want de VVD wilde haar niet beveiligen. De VVDers in haar Haagse beveiligde flat joegen haar er zelfs per rechterlijk bevel eruit!

Zelf meebetalen aan de beveiligingstypes, was blijkbaar geen optie. Alles was te verwachten van de Amerikanen. De Neoconservatieven, de redders van de wereld, de scheppers van de "American Century"!

Old Europa was "out"!
Mark Steyn zelf heeft het gezegd en uittentreure herhaald: Europa, en speciaal de Fransen, ze kunnen alleen maar wachten op de "collapse", de ineenstorting.

En wat nu ineens? In november 2008 wordt Amerika democratisch. Zeker en vast. Onder Hillary Clinton of onder Barack Obama (of onder beiden, wie weet?). Ineens is de VS geen optie meer. Ajaan heeft het sneller begrepen dan haar volgelingen. Ze duikt op in Parijs en wil onder Sarkozy Française worden.

De harde kern van de volgelingen ... VOLGT. Ziehier, wat kruiperigheid vermag:

Een warm Frans bad voor Ayaan

bron : Volkskrant 11-02-08

PARIJS - Ayaan Hirsi Ali kan niet meer stuk in Frankrijk, zoals zondagavond in Parijs bleek. Volgend jaar is haar Frans beter, zei ze.

REPORTAGE, Van correspondent Ariejan Korteweg

De slotzin van haar verhaal had ze in het Frans ingestudeerd: ‘Ik voel me vereerd door de mogelijkheid die me wordt geboden Française te worden.’ Waarna, onder aanvuring van filosoof Bernard-Henri Lévy, de zaal als één man opstond en een minutenlange ovatie bracht aan Ayaan Hirsi Ali.

Lévy had even eerder een historische parallel getrokken: ‘Zoals Nederland drie eeuwen geleden de door Frankrijk verjaagde René Descartes verwelkomde, zo moet nu Frankrijk zich over Ayaan Hirsi Ali ontfermen.’

De aula van een middelbare school in Parijs bleek veel te klein om alle sympathisanten van Hirsi Ali te bergen. Een kleine duizend mensen droop teleurgesteld af. De plaatsing van een groot beeldscherm buiten was om veiligheidsredenen afgeblazen.

Binnen waren vooral heel veel media en prominenten. Links Frankrijk was met Ségolène Royal, Jack Lang en Benoît Hamon goed vertegenwoordigd. Maar er waren ook regeringsleden, zoals minster van cultuur Christine Albanel en staatssecretaris Rama Yade. ‘Als het om de bescherming van Ayaan gaat, zitten links en rechts in hetzelfde kamp’, zei Yade, die zich een vriendin van Hirsi Ali noemde. Yade, zelf belijdend moslim, zei Hirsi Ali ‘ondanks haar felle kritiek op de islam’ altijd te zullen verdedigen.

Yade had ook een open brief van Nicolas Sarkozy bij zich. ‘Wie aan u komt, komt aan Frankrijk’, had deze geschreven. Hij beloofde dat Europa zich in de tweede helft van dit jaar, als Frankrijk voorzitter van de EU is, zal inspannen voor de bescherming van mensen die zoals Hirsi Ali om hun opvattingen worden bedreigd.

Een vage toezegging, oordeelde voormalig presidentskandidate Ségolène Royal. Van Europa hoef je niets te verwachten, vermoedde zij. ‘Geef haar de Franse nationaliteit. Ik zou teleurgesteld zijn als die eer naar een ander land gaat.’

Zo werd de manifestatie Naturalisons Hirsi Ali – laten we Hirsi Ali naturaliseren – ook een viering van de Franse voortreffelijkheid. Frankrijk werd een vuurtoren genoemd die brandt in de nacht, een laatste wijkplaats voor onmondigen. Lévy, een van de organisatoren van de manifestatie, ging daarin het verst. ‘Deze erfgename van Voltaire is in haar hart al Française’, zei hij. Dat maakt Frankrijk bij uitstek geschikt om ‘de beschamende nalatigheid van de Nederlandse regering’ te corrigeren.

Hirsi Ali arriveerde als laatste op de aan haar gewijde bijeenkomst. Ze werd eerst geïnterviewd in het journaal van TF1, de veelbekeken publieke zender. Ook daar vertelde ze dringend op zoek te zijn naar hulp, omdat de Nederlandse regering haar niet langer beveiligt.

‘Uw steun geeft mij kracht en hoop’, zei Hirsi Ali, die beloofde dat haar Frans volgend jaar beter zou zijn.

Geplaatst/gelinkt door Joop

Deze Joop kennen we maar al te goed. Hij maakt de commentaarrubriek van "Wij Blijven Hier" constant onveilig. Als het dezelfde is. In de voorgaande post hebben we duidelijk gemaakt, waaraan de fans van Hirsi Ali straks zouden moeten voldoen, om goede Franse, Europese en Nederlandse burgers te zijn. Als, ja àls, Ajaan Française mag worden. Ik hoop het van harte, Joop en anderen. Dat wordt lachen met jullie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails