29 januari 2012

Kroniek van een aangekondigde dood: Die van de Wilders-maffia

Zo’n mooi boek van Gabriël Garcia Marquez. Kroniek van een aangekondigde dood. Als je even tijd hebt: Lezen!
Het zal nog wel even duren. Heroplevingen van de PVV zijn niet uitgesloten. Maar het definitieve verval lijkt te zijn ingezet. Een Wilders in het nauw klampte zich vast aan een linkse eis, deze week. De eis, dat voor het bepalen van de gezondheid van pensioenfondsen niet de willekeurige dagrente, maar een vaste historische rente wordt gebruikt. Dat scheelt een slok op een borrel. Als je een conservatieve inschatting maakt van die rente, is er maar één klein Nederlands pensioenfondsje dat de 105% dekking van toekomstige verplichtingen niet haalt. Dat maakt verhoging van de maandelijkse bijdragen en verlaging van de pensioenrechten volstrekt (en terecht) overbodig.
Dat punt was echt wel slim gekozen door de GBL*. Want de PvdA is akkoord gegaan met een pensioen-akkoord van werkgevers, (een deel van) de werknemers en minister Kamp (VVD, opvolger van Piet Hein Donner op Sociale Zaken), waarin een dergelijke correctie niet voorzien is en waarin (daar heeft Wilders het niet over) het risico van verlies op beleggingen helemaal naar de werknemers en de pensioengerechtigden wordt verschoven. De PvdA heeft wel het een en ander weten binnen te halen voor zijn steun aan Rutte, maar nu juist dit niet. En een meerderheid binnen de FNV gaat door met dit compromis af te wijzen. Daar helpt geen “Nieuwe Vakbeweging” tegen. Dat punt komt in april/mei 2012 terug.
Wilders wist dus, dat hij de PvdA “links” passeerde. Net zoals toen hij in 2010 bezwoer, dat de AOW voor iedereen met 65 jaar moest blijven ingaan.
Maar we weten allemaal, dat “linkse” programpunten voor de PVV van Wilders van de ene op de andere dag inwisselbaar zijn voor concessies van de meerderheid van de Nederlandse bevolking aan zijn hysterische haat tegen moslims. Dat deed Geert dan ook, nog geen 5 uur na de uitslag van de kamerverkiezingen van 2010.
Maar het blijft slim gevonden. En het is klaar om te worden ingewisseld tegen concessies van Rutte en Verhagen aan het racisme van de PVV. Straks bij de onderhandelingen voor een herzien regeer-akkoord. Vanaf 20 maart.
Helaas voor Wilders, gaat die vlieger niet meer op, sinds zoveel kiezers, ook ex-pvv-stemmers, zeggen te gaan stemmen op de Socialistische Partij van Emile Roemer. De PvdA wordt nu even irrelevant. Wilders’ publiek verwacht dat de Grote Blonde Lijder nu een alternatief brengt waar ze achter kunnen staan. Helaas, pindakaas (dixit Pim Fortuyn). Wilders heeft daarvoor niets in huis.
In een “interview” met een gewillige sparring-partner bij een zender van RTL ging Geert op 24 januari geweldig af. Hij beschuldigde de SP ervan, dat ze voor een federaal Europa zouden zijn en dat ze ongeremd de sluizen voor immigratie zouden willen openzetten. Tsja. Mensen geloven zulke onzin, als het over moslims in het verre Saoedi-Arabië gaat, maar niet als er om de hoek een SP-ombudsteam zit dat je verder helpt bij het invullen van bureaucratische formulieren.
En helaas is de SP NIET voor een federaal Europa. Dat weet ook iedereen. Sinds zijn nederlaag bij de euroverkiezingen van 2009 zwakt de SP zijn anti-euro-standpunt weliswaar af, maar een duidelijk program VOOR een sociaal en rechtvaardig Europa moet er nog komen.
Ik denk dat dat er wel gauw zal komen, dat SP-program voor een sociaal Europa. En Wilders zal dan alleen staan met zijn achterhaalde standpunten over herinvoering van de gulden, van de grenscontroles en van de VOC. Oost-Indië heet sinds 1945 Indonesië. Daaraan moet de familie Wilders nog even wennen.
De aangekondigde dood van uw Maffia is onverbiddelijk. Maar ik wens alle PVV’ers nog een lang leven, waarin ze kunnen genieten van de multiculturele rijkdom die door de vrijheid van gedachte wordt mogelijk gemaakt.
* GBL=Grote Blonde Lijder
Dit artikel werd op 25 januari 2012 gepubliceerd op Krapuul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails