22 december 2007

PvdA: Uruzgan, Europa en Integratie

Een RODE Kerst?

Integratie
Frits' Abrahams vrouw in de NRC van 21/12 in de column Een RODE Kerst?:
"Ik weet alleen dat hij (Wouter Bos, HR) een afwezige partijleider is. Het integratiedebat laat hij helemaal aan Ella Vogelaar over, een prima mens, maar ze kon wel wat meer steun uit de top krijgen.”
En Lodewijk Asscher, samen met Ahmed Marchouch gaan hun eigen Amsterdamse weg in dit debat. Mijn reactie binnenkort.

Europa (Europees Verdrag)
René Cuperus in de Volkskrant en op de PvdA- website (17/12/2007):
Vier keer kraaide de haan van het Europese kiezersbedrog. De eerste maal kiezersbedrog was het überhaupt houden van een referendum over de Europese Grondwet. Het tweede kiezersbedrog betrof een illusionistenact à la Hans Klok: hoe men ‘het Franse en Nederlandse nee’ wegonderhandelde en het Grondwettelijk Verdrag alsnog verving door een juridisch volledig identiek Hervormingsverdrag.
De haan kraaide voor de derde keer toen ons een tweede referendum werd onthouden over dat zogenaamd nieuwe verdrag. En nu is er dan als climax van kiezersmanipulatie de ‘’we leggen het u nog één keer uit’’-reclamekaravaan van de altijd branieachtige Frans Timmermans.
Die toert nu met tomatensap en spiegeleieren het land door om de door hem zelf aangerichte Europakater onder de bevolking te bestrijden.
Nou nou! Ik houd wel van bloemrijke taal. Maar dit is overkill. Over de noodzaak van Europa, het opportunisme van sommige Europa- (Verdrag) tegenstanders en een pakje raadgevingen aan "branie-achtige" Frans Timmermans (een gezellige Limburger met verfrissende intellectuele uitstraling), heel binnenkort, alhier.

Afghanistan

NRC, vandaag (21/12) over vermoedelijke misleiding van de Arnhemse rechter in de zaak van de marinier Eric O. door officieren van het corps ter rechtszitting:

Het tv-programma Nova, dat ook over de opnamen beschikt, citeerde gisteren uit een heimelijk opgenomen gesprek met een commandant: „Ik heb [Eric O.] ook de hand boven het hoofd gehouden, omdat het een collega is en uit eerbied naar het korps toe. Dat-ie fout is, dat weet ik wel, want er was helemaal geen aanleiding om te schieten.

De gesprekken, negentien in totaal met een totale lengte van circa tien uur, zijn heimelijk opgenomen door sergeant-majoor der mariniers John Hoekendijk, een getuige van het OM tijdens het hoger beroep. Hoekendijk deed in maart van dit jaar aangifte van achterhouden van belastend bewijsmateriaal door de leiding van de mariniers en van bedreiging, intimidatie en machtsmisbruik.

De wilde schietactie van O. vond plaats in Irak, in 2003. Er waren ook andere ongerechtigheden, zoals de militaire politie, die "Guantanamo"-achtige verhoormethoden toepaste op verdachten. Hierover werd destijds (oktober/november 2006) hier geschreven (label: Minister (Henk) Kamp in de zijkolom). Dezelfde militairen zitten nu, zonder te zijn gecorrigeerd in Uruzgan.

In een volgende post: Waarom ik vind, dat de PvdA "nee" had moeten zeggen tegen verlenging van de Uruzgan-missie.

Daarom in debat over: De prijs van de politiek: Interview met Martijn van Dam, Uruzgan-woordvoorder van de PvdA.
Door Aukje van Roessel (De Groene Amsterdammer, Kerstnummer - [link voor abonnees])

Van Dam: ''Het dilemma was: óf Nederland óf niemand. Moet je dan op je strepen blijven staan? Dan wordt het bijltjesdag in Uruzgan. Dan werken we niet mee aan de strijd tegen de internationale terreur. Ik wil niet de consequenties van weggaan dragen. ''

Europa en integratie van immigranten(-kinderen) komen in deze kerstdagen ook aan de orde. In verband met de Partij van de Arbeid, tien maanden na toetreding tot de regering.

Bij De Lage Landen wordt het een rode kerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails