15 januari 2011

Bloedlaster en Dolkstootlegende

Sarah Palin noemde de aanvallen op haar mikpunt-affiche "Blood Libel". Bij ons in Vlaanderen (dagblad De Morgen, zusje van Het Parool) wordt dat vertaald als "Bloedlaster". Het mikpunt-affiche van Palin's Tea-Party toont een kaart van de Verenigde Staten met een twintigtal "mikpunten", zoals we die kennen uit de schietoefeningen van het Nederlandse leger. 
In elke Amerikaanse Staat, waar een gekozen volksvertegenwoordiger voor "ObamaCare" heeft gestemd, dus voor de broodnodige uitbreiding tot iedereen van de gezondheidszorg, waarvan op dit moment een op de drie Amerikanen verstoken is, zijn "crosshairs" getekend. Een mikpunt, dus. Ook op de stad Tucson, Arizona, waarvan Gabrielle Giffords de (Democratische) gekozen volksvertegenwoordiger is.
Die "crosshairs" breken mevrouw Palin lelijk op.
Hoewel de geestelijk gestoorde jongeman die 6 mensen doodde en 16 -deels levensgevaarlijk- verwondde, (nog) niets heeft gezegd over hoe hij tot zijn daad kwam, is het onloochenbaar, dat het klimaat van haat en beschuldiging van verraad, zoals door Palin en andere griezels uit de white supremacist scene onderhouden, heeft gediend tot aanmoediging van types als de moordenaar van Tucson.
Hoe staat dat in Nederland?
Nee, we hebben nog geen dodenlijst van de hand van Wilders' PVV. Maar Elsbeth Etty zag er onlangs al één in het haatboekje van Bosma. Deze pseudowetenschapper somt een hele reeks schrijvers en commentatoren op, die volgens hem deel uitmaken van de vreselijke samenzwering van Links met de Moslimbroederschap.
Het PVV-program van mei 2010 verklaart alle socialisten tot Nationaal-Socialisten, Nazis, dus. We schreven daar herhaaldelijk over.
Volgens Geert Wilders, in debat met Job Cohen, hebben de socialisten welbewust Sharia-beluste moslims naar ons land gehaald, om.... Ja, waarom eigenlijk? De ratio van de verhalen van Bosma en Wilders, is, dat we "verraders" in ons midden hebben, die ons "een dolkstoot in de rug" hebben toegediend.
Dolkstootlegende
Terug naar het Duitsland van na de nederlaag van 1918. Keizer verjaagd (naar het dorp Doorn, in Nederland). Sociaaldemocratische regering, aangevallen van links (communisten en linkse sociaaldemocraten) en van rechts (liberale en christelijke revanchisten plus nieuw-rechts, de Nazis). De legende van Rechts: Socialisten en Joden hebben Duitsland verkocht aan de Geallieerden in Versailles en de andere plekken waar vredesakkoorden werden gesloten. De Joodse minister van buitenlandse zaken werd door Nazi-jongeren vermoord (1922).
Wilders onderhoudt ook een dolkstoot-legende, op klompen-formaat. Het zouden de linksen, de socialisten, zijn geweest, die, omdat ze Henk en Ingrid zo haten, actief Sharia-beluste moslims uit Turkije en Marokko naar Nederland hebben gehaald.
Dat tart natuurlijk elke logica en elk objectief onderzoek. Eerst kwamen Italianen, Spanjaarden en Portugezen naar Nederland (en in nog grotere mate naar andere Europese landen), omdat werkgevers graag goedkopere arbeidskrachten in hun mijnen en op hun werven wilden te werk stellen, teneinde de lonen te drukken.
Ze werden opgevangen (ik weet het uit eigen ervaring), niet door socialisten, maar door priesters en lekebroeders, die, grotendeels uit solidaire overwegingen, opkwamen voor een menselijker bestaan voor deze mensen.
Vervolgens kwamen de Turken en de Marokkanen. De Nederlandse regeringen van die tijd (De Quay, De Jong, enz., allen KVP) hielpen werkgevers om ware slavenmarkten te organiseren in de immigratielanden. De progressieve Christenen (de lekebroeders) en de socialisten (Den Uyl, Drees) waren tegen, maar konden niets tegenhouden.
We maken even een grote sprong in de tijd. Een beschrijving van de pogingen in de zeventiger, tachtiger en negentiger jaren om de problemen rond de immigraties op te lossen via het aloude tolerantiebeginsel, zullen we elders maken.
Nu zijn er 1 miljoen mensen van islamitische afkomst in Nederland. Is dat erg? Je zou denken van niet. 15 miljoen mensen hebben niets met de Islam te maken. Van die 1 miljoen moslims, is maar een klein deel aktief voor de Islam. Een nog kleiner deel ziet wel iets in de ideeën van Bin Laden. Gekken zijn er overal. De moordenaar van Pim Fortuijn was milieu-activist en stoorde zich aan de bontmantels die de kale profeet wel zag zitten. Is daarom elk nadenken over de opwarming van de aarde politiek incorrect?
Je zou het haast denken, als je Wilders en consorten beluistert.
Het bloed-laster argument
Het nieuw-racistische rechts heeft geen duidelijke alternatieven of perspectieven. Het bloeit alleen op, als het zich als slachtoffer kan voorstellen van de agitatie van anderen. Ultra-Rechts in Israël heeft sinds enige jaren een patent antwoord op elke kritiek. Het zou gaan om een nieuwe vorm van antisemitisme, en wel in zijn meest extreme vorm, namelijk de beschuldiging van gebruik van kinderbloed voor het maken van Pesach-Matzes. Dit gaat terug op de zogenaamde "protocollen van de wijzen van Zion", een negentiende-eeuwse hoax van de Tsaristische geheime diensten, die heeft gediend tot hulp en rechtvaardiging van menige pogrom in het Tsarenrijk en daaromheen.
Het is natruurlijk van het allergekste, om het optreden van een Gabrielle Giffords en Job Cohen gelijk te stellen met antisemitisme. Beide zijn van joodse afkomst en hebben goed nagedacht over wat dat wel en niet betekent.
Voor beide, als ik het wel heb, is er een plaats voor Joden die kiezen voor het wonen in Israël en voor Joden die ervoor kiezen om zich te integreren in het land waar zij wonen. En het één sluit het ander niet uit. Joden hebben keuzevrijheid, precies zoals Wilders zegt dat het moet.
Moslims hebben die vrijheid ook. Waarom niet?
Als ik de vrijheid (nou ja, de dwang) heb, om me wegens onvoldoende pensioen te vestigen in een land waar alles goedkoper is, waarom zou een Marokkaan die vrijheid niet mogen hebben?
De nieuwe volksverlakkers keren alles om
Niet ik, links, intellectueeel, Europeaan, ben een verrader van mijn volk, maar de volksverleider die zegt, dat de gemiddelde moslim (of: intellectueel, of: kunstenaar, of:: socialist, of: gazomaardoor) deel uitmaakt van een wereldsamenzwering voor de invoering van het kalifaat en de sharia. Niet ik heb een samenzwering bedacht van internet-profeten, maar Wilders is lid van de "International Free Press Organization", die geld en steun verspreidt over het Vlaams Belang, de FPÖ van HC Strache en het clubje van ex-CDU afgevaardigde Stadtkewitz.
Het "bloodlaster"-argument van Sarah Palin is een nieuw hoogtepunt in de argumentatie van oorlogshitsend ultra-rechts. Het richt zich nota bene tegen een joods lid van het Amerikaanse congres. Wilders doet daarvoor niet onder. Als Cohen de toenemende isolatie van joden in de dertiger jaren vergelijkt met wat Wilders' regering Bruin I doet met de moslims, dan is Wilders plotseling SLACHTOFFER.
Socialisten kunnen immers niet antifascisten zijn. Hitler was een socialist. Bosma zegt het zelf. De holocaust is de schuld van het socialisme.
Joden die dat ontkennen zijn minder joods dan HC Strache, Stadtkewitz, Filip Dewinter en hun Deens-Zweedse aanhang.
Wilders wilde niet samen met hen op de foto, maar zich echt van hen distantiëren: ho maar!

1 opmerking:

  1. Niets aan toe te voegen. Wel aardig om te weten dat die beruchte protocollen door christelijke Palestijnen omstreeks 1930 in het Arabisch zijn vertaald.

    De daders die zichzelf tot slachtoffer promoveren is de rode draad bij fascisten of mensen met paranoïde denkbeelden. Denk ook aan bijvoorbeeld Stalin.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails