15 februari 2011

Mensen die graag elke dag naar school of werk willen lopen, moeten vooral PVV stemmen op 2 maart!

Mensen die graag elke dag naar school of werk willen lopen, moeten vooral PVV stemmen op 2 maart!
Tja, dat achterbakse voordeeltje voor villabewoners (opheffing progressie in de belasting op dure huizen) van Bruin I moet natuurlijk wel ergens gecompenseerd worden. Daarvoor is bedacht, dat er best 120 miljoen bezuinigd mag worden op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Vanaf 2014 rijden er in Amsterdam 40% MINDER trams, metros en bussen! 
Dat een particuliere uitbater het met zoveel tientallen miljoenen minder af zou kunnen, als het OV wordt geprivatiseerd, is natuurlijk een fabeltje. De desastreuze gevolgen van privatisering van het OV zijn goed te zien in Groot-Brittannië. Daar zijn tariefsverhogingen aan de orde van de dag, nemen de ongelukken en vertragingen bij gebrek aan onderhoud en investeringen dramatisch toe.
De bezuinigers en privatiseerders hebben al tientallen doden op hun geweten. Geregeld moeten gefailleerde "durfkapitalisten" worden onteigend. De stad Londen wist onder het bewind van de vorige (Labour-) burgemeester te voorkomen, dat zijn metros en bussen moesten worden verkocht. De nieuwe (Conservatieve-) burgemeester durft het (nog?) niet aan, om aan de Londenaren hun openbaar vervoer te ontnemen. 
Maar in Nederland komt de PVV daar (schijnbaar) moeiteloos mee weg!
Hier een beeld van de eerste dag van de OV-stakingen in Nederland (14.02.11). Amsterdam bijt de spits af. En we zien -gelukkig- opnieuw, dat de linkse partijen PvdA, SP en GL samen optrekken.

De reizigers, de gebruikers van het OV, zijn in meerderheid bejaarden, scholieren, studenten, gehandicapten en vrouwen. Ze zijn, zoals blijkt, SOLIDAIR met de acties. In meerderheid, dan.
De PVV, die steeds weer zegt dat ze opkomen voor onze bejaarden, voor de mensen in de problematische stadswijken, voor de gehandicapten en voor de vrouwen, - WAAR o WAAR, is de PVV, nu het erom gaat de belangen van de bewoners van arme wijken en van slaapsteden als ALMERE te behartigen?
Stel je voor. Je bent een Wilders-fan in Almere. Eén (of twee) van de ouders werkt in Amsterdam. Dagelijks ga je met een OV-abonnement naar je werk. De kinderen die het voortgezet onderwijs of de hogeschool volgen, idem dito. Eerst met de bus in Almere, dan met de trein naar de stad. En daarna met lijn 16 of lijn 17 naar je werk of je school. Maar, met steun van de PVV (gedoogaccoord), moet je plotseling LOPEN van het Centraal Station naar je werk of je school!
Heeft de Noordhollandse kopman van bij de Statenverkiezingen, Hero Brinkman, dan iets uit te leggen? Of niet? Gaat hij als kamerlid VOOR de afbraak van het OV in zijn provincie stemmen?
Een mooie uitleg hebben we al gehoord van de heer Machiel de Graaf. Die moest antwoorden op de zeperd die zijn voorganger als fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, de inmiddels naar de 2e kamer gevluchte Sietse Anyhow, ervoer, toen hij de afbraak van het Haagse openbaar vervoer moest verdedigen tegen chauffeurs en conducteurs van de HTM. Machiel vond simpelweg (NOS, zondag 13 februari 2011), dat "je moet accepteren dat er pijnlijke dingen gebeuren, als je de hoofddoekjes weg wilt hebben. Het belangrijkste is immers, om "links" weg te houden van de macht"...
Hero, Fleur: Daar kom je niet mee weg in Noord-Holland!
LPF-Rotterdam: Daar kom je niet mee weg in Zuid-Holland!
De (aspirant-) 2e Kamerleden van de PVV die ook op de provincielijsten staan, moeten kleur bekennen.
Zijn ze VOOR- of TEGEN de bezuinigingen op het openbaar vervoer in de 3 grote steden?
Bij de aftrap van de stakingen in Amsterdam op 14 februari, was de PVV heel erg afwezig.
Moeten er minder bussen gaan rijden in west-Nederland, om de hoofddoekjes eruit te kunnen halen?
Vooruit, Hero, vooruit Louis Bontes! Zeg gewoon, wat je denkt.
Minder bussen, minder hoofddoekjes op straat. Is dat het idee?
Dat Henk en Ingrid niet op tijd op hun werk komen en dat hun kinderen niet naar school kunnen, dat is volgens jullie toch van minder belang?
Zèg het! Luidkeels.
Of moeten we het samen komen vragen met een boycot voor de oprijlaan van de Hero-fermette in de Beemster?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails