08 september 2008

Inval in Irak "opdracht van God"?

U weet het, ik voel me niet in de eerste plaats bevoegd en bereid om allerlei onzin over God te weerleggen. Maar er zijn grenzen. De Republikeinse kandidate voor het vice-presidentschap van de V.S., Sarah Palin, haalt God erbij, om Amerikaanse recruten op te jagen, om het smerige werk in Irak te doen, en in één moeite door, om milieuvervuilende pijpleidingen aan te leggen...

Ze is helaas niet de eerste, noch de enige: de huidige president Bush antwoordde op een vraag van The New York Times, of hij wel eens naar zijn vader, de voormalige president Bush, luisterde, dat zijn "vader" niet van deze wereld is, doch dat hem dagelijks influisteringen van god de vader bereikten, die hem leidden.

De Pers (NL) heeft het nieuws:

De Amerikaanse inval in Irak was 'een opdracht van God'. Dat heeft de Republikeinse vice-presidentskandidaat Sarah Palin gezegd.

De running mate van John McCain deed haar uitspraak in een speech die sinds kort op veel websites is te zien. Palin sprak in juni in haar kerk een groep studenten toe die leerden voor het predikantschap. Ze riep de studenten op om te bidden voor de Amerikaanse troepen in Irak en vertelde dat haar oudste zoon ook zou worden uitgezonden naar het land."Onze nationale leiders zenden hen uit in opdracht van God. We moeten ons ervan vergewissen dat we daarvoor bidden - dat er een plan is en dat het Gods plan is."

Palin, gouverneur van Alaska, vertelde de studenten dat zij in haar functie haar best zou doen om 'Gods wil' uit te voeren. Dat hield onder andere de aanleg van een grote pijpleiding voor gas in. "Gods wil moet ten uitvoer worden gebracht in de vereniging van mensen en bedrijven om die pijpleiding aangelegd te krijgen. Dus bid daarvoor," zei Palin.Religieuze Republikeinen van de conservatieve vleugel zijn erg ingenomen met McCains keuze voor Palin als vice-presidentskandidaat. Maar niet iedereen is zo blij dat Palin haar geloof zo openlijk uitdraagt. Een woordvoerder van een Amerikaanse vereniging die zich inzet voor een verregaande scheiding van kerk en staat zei de opmerkingen van Palin te betreuren: "Ik mis de tijd waarin dominees preken hielden en politici politieke toespraken," zei hij.

Ik ben het Barack Obama eens, dat de zwangerschap van Palin's 17-jarige dochter, haar niet nagedragen mag worden. Op zich, maakt dit feit haar niet meer of minder geschikt voor haar beoogde functie. Ik wens niet mee te doen met de persoonlijke modderspuiterij die met de Amerikaanse presidentscampagnes gepaard pleegt te gaan.
  • Maar de opvatting, dat sommigen boodschappen ontvangen van God en anderen niet, en dat men het hoofd zou dienen te buigen voor de "inspiraties" die personen als Palin en Bush jr. blijkbaar elke morgen ontvangen, is een belediging van het gezond verstand,
  • van de Verlichting waarvan sommigen de mond zo vol hebben, maar die toch voor de Republikeinen pleiten, en
  • van oprechte gelovigen, die zich wijden aan het verstaan van de opdrachten van hun geloof, worstelend in het dagelijkse leven.
Ik hoop en bid, dat binnenkort het gezond verstand zegeviert...

Technorati Tags: , ,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails