06 april 2011

Abu Pessoptimist: Thomas von der Dunk en de dubbele standaarden

Krachtige ondersteuning voor columnist Thomas Von der Dunk, die het waagde om het Itamar-incident in zijn helas ware en juiste proporties te zetten.

Abu Pessoptimist: Thomas von der Dunk en de dubbele standaarden: "This blogname is derived from the novel The Secret Life Of Saeed The Pessoptimist by the Palestinian Israeli Emile Habiby: absurdism as weapon against the (ir)realities of daily life in Palestine/Israel. (The subtitle is from a book by Dutch author Renate Rubinstein. It could as well be my motto). My real name is Martin (Maarten Jan) Hijmans."

Op Krapuul reageerde ik als volgt:

Het is goed dat Maarten-Jan Hijmans Von der Dunk bijvalt. De vooringenomen en hysterische reacties bij De Volkskrant vind ik heel verontrustend, al zijn we op dat gebied wel wat gewend.
Ik heb ook de neiging, om net zoals Abu Pessoptimist, me in te houden als ik weer eens in gezelschap dreig te komen van bedenkelijke types die even vooringenomen en hysterisch zijn, maar dan op het gebied van anti-zionisme.
Maar nu steeds meer blijkt, dat je zelfs niet ongestraft gematigd en feitelijk over Israël mag schrijven, zouden verstandige mensen de handen maar eens ter verdediging van zichzelf en de waarheid, de handen ineen moeten slaan. Oproepen tot “afstraffing” zoals die van Ronny Naftaniël, zouden we gerechtelijk moeten vervolgen. En dat geldt zeker voor de Likud-Nederland man Struick van Bemmelen, ex-VVD EK-lid, die beweert dat wij de moord op het kolonistengezin zouden hebben "vergoelijkt".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails