11 februari 2010

Ambtenaar-blog: Vlaamse extremist aapt Wilders na [NL]

Vandaag een nieuw staaltje van racisme via de Nederlandse Ambtenaar Blog, uit Vlaanderen:
filipdewinterVlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter heeft vandaag in het Vlaamse parlement uitgehaald naar een vrouw met hoofddoek die op de publiekstribune de vergadering van het parlement volgde.
Dewinter eiste dat de moslima uit respect voor het parlement haar hoofddoek zou afdoen of de publiekstribune zou verlaten.
De oproep van Dewinter veroorzaakte de nodige rumoer. Ook de vrouw in kwestie leek geschrokken door de uithaal van Dewinter, maar ze weigerde haar hoofddoek af te zetten of de zitting te verlaten.
Parlementsvoorzitter Jan Peumans snoerde Dewinter uiteindelijk de mond. ‘Het stoort me niet dat die vrouw met hoofddoek daar zit. Bovendien richt u zich tot een vrouw die zich niet kan verdedigen’, aldus Peumans. De parlementsvoorzitter kreeg uitgebreid applaus voor zijn tussenkomst.
-Dat is opmerkelijk, om twee redenen (en een derde, die er minder toe doet).
  1. Peumans is een "zware" Vlaams-nationalistische (NV-A) politicus. Hij weigert zelfs om als Vlaams parlementsvoorzitter een receptie van de Belgische koning bij te wonen, omdat hij vindt, dat Vlaanderen niets met België te maken moet hebben.
  2. Hij erkent het recht van Vlaamse burgers (burgeressen) om zich te kleden zoals ze willen. Consequent, als je eraan denkt, dat Vlamingen vroeger geen Nederlands mochten spreken op sommige scholen en in de rechtszaal. Neemt de Vlaamse emancipatie die van de Moslims mee? Dat is natuurlijk de vraag, als je naar de standpunten van Dedecker en van het Vlaams Belang kijkt...
  3. Applaus voor Peumans is schaars, dezer dagen. De man irriteert menig Vlaams volksvertegenwoordiger, omdat hij zo eigengereid is.
Wat zou het mooi zijn, als ook het Nederlandse Parlement aan Geert Wilders de mond zou snoeren, als hij weer eens tekeer gaat tegen nederlandse burgers die zich niet kunnen verdedigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails