20 december 2010

Waarom Job Cohen zo vreselijk gelijk heeft. En Goudpruikje moet bibberen.

Monument voor de boekverbranding van mei 1933 op de Bebelplatz in Berlijn. Cultuur laat zich niet vernietigen door regeringsbesluiten...
Eindelijk. Een kogel door de Linkse Kerk?

In een interview met het weekblad Vrij Nederland heeft PvdA-voorman Job Cohen herhaald, wat hij al vaker heeft betoogd, namelijk hoe racisme, apartheid, discriminatie en deportatie van Joden in de dertiger jaren de niet mis te verstane voorlopers waren van het verraad, de genocide en de holocaust, die weinige jaren later zouden volgen.
Al in 2002 had Cohen verteld, hoe zijn moeder als studente aan de Leidse Universiteit in 1940 de rede van Cleveringa tegen de uitsluiting van diens Joodse collega Jonas Daniël Meyer had ervaren. Toen was dat nog nauwelijks de aandacht waard. het was normaal, geaccepteerd. Maar nu, acht jaar later, springt Goudpruikje als door een wesp gestoken van zijn stoel, want er mag niet meer aan herinnerd worden.
Waarom voelt Wilders zich geviseerd? Daarom! Wat de onderkoelde Cohen zo terloops even zegt, ondergraaft het hele kaartenhuis van illusies waarop Geert zijn leugenachtig populisme berust. Dus is Job Cohen nog weer eens een "verrader" die thee drinkt met de boze muzelman, die hengelt naar de stemmen uit de "massa-immigratie", en die nu wel helemaal gauw plaats zal moeten maken voor een opvolger als partijleider.
Dat zou je wel willen, super-narcist der lage landen!
Een integere man van joodse afkomst is immers een nagel aan de doodskist van Israël-fanaat Geert Wilders! Zelfs de rechtse Jerusalem Post zet grote vraagtekens bij het nut van zo een blondgeverfde loon voor Israël. Wilders is er niet in geslaagd, om zich genoeg te distantiëren van de Jeru-nazis (Vlaams Belang, FPÖ en, o schande, de nog in october door Geert in Berlijn feestelijk ten doop gehouden "Die Freiheit" van Stadtkewitz). De laatsten werden in alle pracht en praal onthaald door Knesset, IDF (leger), regeringspartij Shas (orthodoxen) en anderen, terwijl hij, de grote Wilders, de Churchill van de 21ste eeuw, het moest doen met een lezinkje in een buitenwijk van Tel-Aviv onder patronage van een omstreden ex-Israel-Beteinu-buitenbeentje.

Job Cohen zoekt de goedkeuring van de huidige Israëlische regering niet. Hij heeft maar één paspoort. En hij heeft herhaald wat blijkbaar onder het nieuwe bruine bewind in Nederland niet meer gezegd mag worden, namelijk, dat het systematisch vernederen, verdacht maken en apart zetten van bevolkingsgroepen hetzelfde is, als wat in de aanloop naar bezetting en wereldoorlog in Nederland voorviel.


Het is een doorbraak, dat Cohen dit nu herhaald heeft. En ik hoop, dat zijn partij hem eindelijk volgt en man en paard durft te noemen.
Wilders zaait haat en wantrouwen. De man, en de maffia die hij zijn partij noemt, moeten bestreden en aangeklaagd worden. Er is geen weg terug!

De tekenen zijn immers overduidelijk. Groepen mensen worden apart gezet. Hun gelijke rechtspositie wordt aangetast.

Vernedering en verdachtmaking blijven al te vaak onweersproken.

 • Vernedering: de kopvoddentaks, het voorstel van Wilders om Marokkanen het Tilburgse stadion te laten reinigen met tandenborstels.

 • Vergelijking met de dertiger jaren: de jodenster, de verplichting om de naam “Israël” aan de voornamen toe te voegen.

 • De grond schoonmaken met tandenborstels: Wenen, na de Anschluss. 1938. Joden onder gejoel gedwongen om de Stephansplatz met tandenborstels schoon te maken.

Het verdacht maken:
 • Beweren dat er een samenzwering is van hoge geestelijken om Europa te islamiseren. 
 • Beweren dat die geestelijken samenzweren met de “linkse elite”. 
 • Beweren dat moslims zijn gebonden aan “taqqya”, ontkenning en loochening van doelstellingen.
Vergelijk met de dertiger jaren:
 • Het heilige geloof in de samenzwering van de “Wijzen van Zion”, een falsificatie van de tsaristische politie. 
 • De sociaaldemecratie zou zijn “verjudet”, verjoodst. 
 • Linkse politici zijn omgekocht door het joodse kapitaal. De jood liegt en bedriegt, want dat moet hij van de Talmoed.
Job Cohen heeft meer dan gelijk. Het lijkt echt als twee druppels water op elkaar.

En wiens kant kies jij, in 2011?

 • Die van de moderne Colijns (Maxime: “Gaat U maar rustig slapen”) en De Geers?
 • Of die van Menno ter Braak, Willem Drees en Jan Romein?
 • Die van de moderne burgemeester in Oorlogstijd (Mark Rutte: “We moeten wat concessies doen, maar we krijgen een kabinet waarbij Rechts zich de vingers aflikt.”)? Dus de kant van Secretaris-Generaal Goedewaagen, die lidmaatschap van de Cultuurkamer verplicht hielp stellen, op straffe van verlies van ondersteuning, subsidie en recht op publicatie?
 • Of die van verzetsfinancier Van Hall, de dichter Jan Campert of de Limburgse katholieke verzetsman Sjeng Tans?
Nu kun je nog kiezen.
Doe het!
Ga anders je keuken maar verven.
Liever 1 Job Cohen, dan 100 Dions Graus!(Deze blogpost is gebaseerd op mijn reactie in een heel goede reactielijn in het onvergelijkelijke en noodzakelijke Krapuul.nl - see: http://www.krapuul.nl/blog/21692/wat-job-cohen-echt-gezegd-heeft/#comment-36850 )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails