04 maart 2010

Wilders' Oplossingen: Vernedering - Straat schoonmaken met tandenborstels (2007)

(1938, Oostenrijkse Anschluss bij Nazi-Duitsland: Weense Joden worden gedwongen om de Stephansplatz te reinigen met tandenborstels.)

Frans Timmermans roept op om niet bang te zijn om Wilders genadeloos te confronteren met z'n zogenaamde oplossingen. Ook de schrijver van het SUDOKU artikel op Frontaal Naakt (aanbevolen!) heeft terecht aangegeven, dat je de gelijkenis kunt toepassen op vrijwel alle uitbuiting van vreemdelingen-angst en -haat, die in de geschiedenis voorkomen.(Zie de voorbeelden bij FN!)
"Zouden er meer moeten doen" (zegt Krapuul altijd).
En terecht!  
Een oplossing van Wilders: VERNEDEREN
In mei 2007 signaleerden De Lage Landen al een geval van een onmiskenbare bruine parallel tussen een Wilders-"voorstel" en Nazi-praktijken. Bij een voetbalwedstrijd tussen Marokko en Nederland in Tilburg hadden hooligans van nederlands-marokkaanse afkomst zich ernstig misdragen. Daar zijn we hier niet voor, maar we weten ook, dat dat vaak voorkomt en dat dergelijke misdragingen niets te maken hebben met de nationaliteit of de godsdienst van de hooligans. Ajax of Feijenoord, Engelsen of Turken, protestanten of katholieken - ze doen het allemaal...
Maar Geert Wilders zag er natuurlijk een onderdeel in van de veronderstelde wereldsamenzwering van de Islam tegen alles wat mooi, oubollig en vertrouwd is in Holland.
"Nooit meer een voetbalwedstrijd (althans voor 5 jaar) met Marokko", vroeg hij per schriftelijke vraag aan de regering. Maar Wilders ging verder: "Laat de Marokkaantjes de rommel opruimen en schoonmaken met tandenborstels!"
Tandenborstels
Het vernederen van de gehate minderheid is een belangrijke fase in de ontwikkeling van vreemdelingenhaat naar ethnic cleansing. Je kon het ook zien bij de door Wilders voorgestelde "kopvoddentaks".
Het appelleert aan een sadistisch trekje dat we allemaal wel een beetje hebben.
Geen wonder, dat de Oostenrijkers, die in 1938 ter gelegenheid van de Anschluss bij Hitler-Duitsland het een en ander hadden in te halen op het gebied van anti-semitisme, zich er graag aan overgaven. Op de centrale Stephansplatz in Wenen werd een willekeurig aantal Joodse inwoners verzameld en gedwongen om het plaveisel met tandenborstels schoon te maken, "om hun vieze voetstappen uit te wissen".
Waarom Holocaust-onderwijs, als je er niets mee mag doen?
Ja, natuurlijk, ik weet wel dat er vaak misbruik wordt gemaakt van parallellen met de Duitse bezetting. Ik vind ook, dat je daarmee voorzichtig moet zijn. Maar dat betekent niet, dat je je monddood moet laten maken. Het gaat immers om de vrijheid van MENINGS-uiting? Welnu, ik heb een mening. Die mening is gestoeld op wat ik weet van hoe het fascisme in Duitsland, in Nederland enzovoort zich ontwikkeld heeft. De staat heeft geïnvesteerd in mijn studie moderne geschiedenis. De Nederlandse staat heeft er recht op, dat ik die investering productief maak. Vandaar.
Het gaat niet om de tandenborstels. De grond schoonmaken met tandenborstels is ook een bekende praktijk bij ontgroeningsrituelen in het studentencorps en bij het leger. Het gaat om de vernedering vanwege het behoren tot een bepaalde etnische of religieuze groep.
Wilders zou nooit zijn tandenborstels-voorstel hebben gelanceerd tegen de supporters van AZ. Leon de Winter, die destijds probeerde om nog radicaler dan Wilders te zijn, zou nooit hebben voorgesteld om honden los te laten op de supporters van Ajax of van Sport-Tel-Aviv. Het voorgestelde middel past in een strategie van uitsluiting en vernedering van hele bevolkingsgroepen.
Daarom ben ik het zo erg eens met Wilders als hij erop staat dat in alle scholen, ook de Islamitische, de Holocaust wordt behandeld en excursies naar Auschwitz worden georganiseerd. Kinderen kunnen eruit leren, hoe uitsluiting, vernedering, rassenwetten en massahysterie worden georganiseerd.

Je hoeft vaak alleen maar "joods" door "islamitisch" te vervangen, om Wilders-teksten te krijgen.
Daarom had Agnes Kant, hoe irritant ook, gelijk, toen ze verwees naar de geschiedenis in verband met Wilders. Daarom moet de Leefbaar-vertegenwoordiger in Almere die nu van de PVV niet mag meedoen aan de collegevorming omdat hij de stadscommandos "bruin" vond ruiken, gesteund worden.

Ik eis het recht van vrije meningsuiting over de vraag, hoezeer Wilders' ideeën lijken op die van de racisten in Nazi-Duitsland (en Nederland, trouwens).

1 opmerking:

  1. Na het lezen van dit blog zie ik pas dat die uitspraak al van 2007 is. Je ziet, mij ontgaat veel.
    Hoe die kerel te ontwapenen?
    Er moet iets gecoördineerd worden, maar wat? Als het bij de statenverkiezingen fout afloopt zou het wel eens te laat kunnen zijn. Wat te doen...
    Vergeet niet, slopen is zo gebeurd, iets behouden of opbouwen is andere koek.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails