24 maart 2010

Wilders op heterdaad betrapt bij gekonkel met religieus ultra-rechts in Amerika: Filmpremière in Los Angeles AFGEBLAZEN!

Zou Wilders vandaag niet verzuchten: "Die Schwulen sind unser Unglück!"?

Vanochtend kwam het blijde nieuws: Première Wildersfilm afgeblazen - DePers.nl.
De Lage Landen: "Het valt te hopen, dat Wilders' Amerikaans-Israëlische sponsors nu bemerkt zullen hebben, dat ze met een oplichter van doen hebben. Ik denk namelijk niet, dat de kongsi van fundamentalistische christenen en aggressieve religieus-zionisten nog verder geld wil spenderen aan Wilders' pro-homo clubje in een onbetekenend landje."
Het heeft maar twee dagen geduurd. Wilders' cinematografische heiligverklaring op 1 mei aanstaande in Los Angeles met de film "Islam Rising" werd o zo triomfantelijk aangekondigd door anti-Islam-blogger Robert Spencer en de nog demagogischer opererende Pamela Geller (Huibslog, 22 maart j.l, met trailer van Islam Rising).
Dank zij het onmiddellijke signalement van de Krapuul-redactie en alerte reacties in de Nederlandse pers, werd al snel duidelijk, dat het hier gaat om een gezelschap initiatiefnemers, met wie Wilders zich in Nederland en in Europa niet graag in het openbaar zou willen vertonen.

Doorslaggevend bij de eerst aarzelende-, maar nu definitieve-, aftocht van Wilders, is het feit dat de film (mede) wordt geproduceerd door een Christian Action Network (CAN). Kustaw Bessems, commentator bij de aan de Telegraaf geliëerde internet nieuwssite "De Pers", heeft zijn werk weer eens voortreffelijk gedaan. (Zie de link waarmee deze post opent!) Hij schrijft vanmorgen:
[Het CAN] is medeverantwoordelijk voor de productie [van de Wilders-film] en ook voorzitter Martin Mawyer zou op die avond aanwezig zijn. CAN strijdt vooral tegen de radicale islam, maar voert ook actie tegen abortus en met name homorechten.

Homokeurmerk
Zo spant CAN zich in tegen ‘Disney Gay Day’, een jaarlijks homo-evenement in de Amerikaanse staat Florida. Voorzitter Martin Mawyer, uit de school van de bekende tv-preker Jerry Falwell, heeft daar met een camera rondgelopen om te laten zien hoe liederlijk de homo’s zich gedragen. ‘CAN’ is tegen het homohuwelijk of geregistreerd partnerschap voor mensen van gelijk geslacht, omdat daardoor ‘de moraal van de radicale homoseksuele minderheid’ zou ‘worden opgedrongen’. CAN heeft bepleit dat tv-programma’s waarin een homo voorkomt vooraf zouden worden gegaan door het keurmerk ‘HC’, wat staat voor homosexual content (homoseksuele inhoud).
Zou Wilders vandaag niet verzuchten: "Die Schwulen sind unser Unglück!"?
Zeker nadat in Nederland algemene verontwaardiging is ontstaan door de beschuldiging van ex-generaal Sheehan in de Amerikaanse Senaat, dat de val van Srebrenica (1995) onder meer te wijten zou zijn geweest aan het homovriendelijke beleid van de Nederlandse krijgsmacht, voelde Wilders vannacht met zijn klompen aan, dat hij zich hier niet met gladde praatjes uit zou kunnen redden en hij besloot zijn deelname aan de première in Los Angeles af te zeggen.

Berekende schizofrenie: De Nederland-Wilders en de Buitenland-Wilders
Deze gang van zaken bewijst maar eens, dat het de moeite loont, om Wilders en zijn aanhangers met hun neuzen te drukken op de flagrante tegenstelling tussen het gedachtegoed van hun buitenlandse bewonderaars, ondersteuners en financiers en dat wat Wilders en zijn team van jaknikkers in Nederland willen laten geloven. Namelijk, dat ze niet tegen moslims, maar alleen tegen "de gevaarlijke politieke ideologie" van de Islam zouden zijn, dat ze niet extreem-rechts zijn en dat het hun zou gaan om "het verraad van de dhimmi-elite van links" die stiekum de Sharia zou willen invoeren of misschien wel het "kalifaat".

(Hiernaast: Still uit de trailer van Islam Rising waar Wilders geen enkel bezwaar tegen had: De suggestie dat Obama een stiekeme moslim is...)

Wilders kwam tot nu toe in Nederland nog weg met z'n harde uitspraken in Kopenhagen (juni 2009), bij voorbeeld, over de nodige "deportatie van tientallen miljoenen moslims uit Europa" en over zijn steun aan een deportatie van de Palestijnen naar Jordanië. Op het eerste punt aangevallen door o.a minister Van der Laan, hield Wilders zich koest, liet het debat verwateren in een discussie over getallen. Een paar weken later nam Wilders wraak, door o.a Van der Laan in De Telegraaf te bestempelen als een soort objectieve bondgenoot van de Islam-terroristen.

We wezen er hier al eerder op, dat er systeem zit in Wilders' kameleontische optreden.
In Nederland en in Europa, past hij goed op, om nooit met racisten, extreem-rechts en andere bewonderaars samen te komen. Al vrijen die hem nog zo erg op. (Vlaams Belang, bij voorbeeld). Maar hij distantieert zich ook nooit van hen. Tenzij daartoe gedwongen door de media.

In de rest van het buitenland ligt het anders. Wilders denkt blijkbaar dat hij kan wegkomen in Nederland met zijn bondgenootschap met Israelisch uiterst-rechts (grote delen van de Likud en bij voorbeeld het Israël Beteinu van Avigdor Lieberman). Het is immers "not done" alhier, om Israël af te vallen. Zelfs een timide poging van de Protestantse Kerken in Nederland (PKN), om te wijzen op de noden van de (20 à 30%) christelijke Palestijnen onder Israëlische bezetting (om maar niet te spreken van hun dreigende deportatie, waarvan Wilders zich in Kopenhagen voorstander betoonde), kreeg onmiddellijk een boze brief van het Californische Wiesental-Centrum ten antwoord, waarin deze arme overtuigd Israel-vriendelijke dominees van anti-semitisme beschuldigd worden!

Enfin, het is hoog tijd, dat Wilders eindelijk eens echt aan de tand wordt gevoeld over de aperte tegenstelling tussen zijn Nederlandse betoog, dat "joods-christelijk" per definitie "goed" is en "van ons", behalve als het (gereserveerd voor buitenlandse sponsors) om christelijke Palestijnen gaat. Wilders' verhaal, dat het hem alleen om de religie, niet om ras of ethniciteit gaat, is een grove leugen!

Het probleem voor Wilders is, dat hij zijn buitenlandse sponsors nodig heeft om de PVV via hemzelf en zijn eenmans-stichting te financieren en daarmee te bewaren voor democratische controle en lastige zeggenschap van partijleden. Daarom rekent hij erop, dat hun Nederlands niet toereikend is, om te volgen, wat hij allemaal in Nederland zegt.
Maar bij zijn Nederlandse publiek kan hij het niet maken, om met religieus-zionistisch suprematisme, fundi-protestantisme en etnische cleansing aan te komen. Daarom bewaart hij dergelijke vertogen, die de sponsors immers van hem verwachten, voor optredens in reactionaire synagoges in de VS en in ander buitenland. In de kennelijke hoop, dat ons Engels niet toereikend is, om zijn bedrog te begrijpen.

Dat doorzichtige spelletje is nu voor het eerst doorgeprikt. Wilders moet kiezen.
Bij gelegenheid van zijn voorgenomen heiligspreking in Californië, heeft hij gekozen voor verraad aan zijn trouwste Amerikaanse fans. Vandaag nog, zijn alle triomfantelijke verwijzingen naar de geplande 1-mei mis in Los Angeles van de PVV-site verwijderd. Pamela Geller had haar antwoordje al klaar: Wilders is gedwongen door het verraderlijke linkse tuig om van zijn zijn Bestemming af te zien. "Wat zullen ze er een plezier aan beleven!", merkte ze bitter op.

Afgelopen met Wilders' "Going Dutch"?
Het valt te hopen, dat Wilders' Amerikaans-Israëlische sponsors, die intelligenter zijn dan Pamela, nu bemerkt zullen hebben, dat ze met een oplichter van doen hebben. Ik denk namelijk niet, dat de kongsi van fundamentalistische christenen en aggressieve religieus-zionisten nog verder geld wil spenderen aan Wilders' pro-homo clubje in een onbetekenend landje.
Een typisch voorbeeld van "Going Dutch": de bewonderaars mogen wèl betalen, maar de beoogde bruid geeft, als het erop aan komt, niet thuis. Een nieuwe blamage voor Nederland in het buitenland. Oude vooroordelen worden bevestigd...

Zou Wilders vandaag niet verzuchten: "Die Schwulen sind unser Unglück!"?

.

De Lage Landen gaat over Nederland en Nederlandstalig België. (Dat laatste heet ten onrechte "Vlaanderen", alsof er in Limburg, Brabant en Brussel geen echte Nederlandstaligen wonen...). In Europa Thuis brengt nieuws in het NL over Europa en HUIBSLOG is m'n persoonlijke blog. ENJOY!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails