21 april 2006

1 Land, 1 Samenleving: Nu ondertekenen!

Niet alleen links, maar ook fatsoenlijk rechts in Nederland komt de "schuilkerk" uit!
De tekst van het manifest "één land, één samenleving", eind maart gepubliceerd door onderstaande politici, is dan ook echt Nederlands: wollig.
Maar dat doet er niets toe.
Eindelijk komt het protest op gang tegen de beschamende xenofobie-profiteurs in de politiek en in de regering-Balkenende.
Je kunt nu mee-ondertekenen.
Ik hoop erg dat je het doet.
Vandaag (20 april) waren er bijna 4.500 handtekeningen gezet op de speciale website die hieronder gelinkt is.
Het is heel makkelijk. Invulformuliertje en e-mail bevestiging.
DOEN!

Samenvatting van het manifest:

Ondergetekenden maken zich grote zorgen over de gepolariseerde verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland: moslims en niet-moslims, allochtonen en autochtonen. De harde toon van het politieke en maatschappelijke debat enerzijds en het extremistische gedrag van een aantal moslims anderzijds hebben de angst voor elkaar en het wederzijdse wantrouwen versterkt. Het risico van een verscheurd Nederland legt een zware hypotheek op de toekomst van het land. Bij spanningen, conflicten en botsingen is niemand gebaat. Wij zijn allen verliezers. Samen met u willen wij deze funeste ontwikkeling keren en zijn daarom met de beweging “één land, één samenleving” gestart. Wij zetten ons in voor fatsoenlijk, open en vreedzaam samen leven, met respect voor elkaar en voor de democratische rechtstaat. Wij nodigen u uit om zich bij deze beweging aan te sluiten. Ter wille van de toekomst van Nederland!

Hans Dijkstal
Bas de Gaay Fortman
Jos van Kemenade
Anja Meulenbelt
Tineke Lodders
Rinus Penninx
Mohamed Rabbae
Jan Terlouw
Karsten Veling


Klik hier voor het manifest...


powered by performancing firefox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails