17 mei 2006

Ajaan in de overgang

Het is dus precies zo gegaan als we vreesden: Gevangenisdirecteur Verdonk ontneemt Hirsi Ali de Nederlandse nationaliteit, iedereen jengelt, en er gebeurt niets. De Nederlandse onderdanenmentaliteit op zijn best. (Sjoerd de Jong, NRC, blz. 6, 16/5/2006).

De enigen die opkomen voor het asielrecht van een arme, ambitieuze, maar helaas wat al te mythomane, vrouw, zijn een groepje linkse intellectuelen. Juist die mensen, die de Gekooide Maagd zelf sinds 2002 systematisch aan de schandpaal heeft genageld, als objectieve bondgenoten van de terroristen, de vermaledijde djimmi's: Geert Mak en Nelleke Noordervliet, Hedy d'Ancona en Maarten Asscher, Frits Barend en H.M van den Brink, ja zelfs Theodor Holman (Opheffer), Max Pam, Ed van Thijn, ambassadeursvrouw Betsy Udink, enz. Hun verklaring staat in de NRC, blz. 7, van 16 mei 2006.

Maar het kwaad is al geschied. Er is geen verhelpen meer aan. Vanmiddag heeft Hirsi Ali in een harmonisch duo met Zalm, nog fraaie woorden gezegd over Nederland, de VVD, de regering-Balkenende en minister Donner. dat was alleen om de aftocht te dekken, want in The Wall Street Journal van vandaag komt de aap al uit de mouw:
"[Mijn] uitzichtloze strijd om te kunnen wonen" - en wat ze zegt over de houding van de Nederlanders over haar opvattingen-, was "de voornaamste reden om mijn vertrek te overwegen", zei zij ons gisteren [maandag 15/5/06, HR]
Niks innigs dus over het warme liberale nest. Geen, zelfs o zo klein, bedankje: De Gekooide Maagd wordt bedreigd. Zelfs door zo een onschuldig iemand als prof. Jan Schoonenboom van de WRR, die zich beklaagde over het "klimaat van confrontatie en stereotiep denken over de Islam" in het regeringsrapport en die volgens haar (citaat uit de Wall Street Journal") zou hebben gezegd dat ze niets meer is dan een
"islam-basher".
Daarvan natuurlijk niets op de afscheidspersconferentie van vandaag, dinsdag 16 mei in Den Haag. Het patroon wordt al duidelijk: netjes afscheid nemen in Holland, en vervolgens de volle laag vanuit Bushy Amerika!

Evenmin herhaald op de Haagse persconferentie:
"Dat de radicale Islam onverenigbaar is met de moderne samenleving, is een kwestie die 'helaas velen in het sociaaldemocratische establishment niet kunnen bevatten",

zegt Hirsi Ali [in the Wall Street Journal, HR]. In Den Haag echter een vriendelijk gebaar naar dezelfde "tegenstanders" ("Dank je, Femke"[Halsema, fractievoorzitster van Groen-Links]).

De Wall Street Journal gaat verlekkerd verder:
"...Zij zal niet de eerste gewetensvluchteling [!, HR] zijn die van de Oude Wereld naar de Nieuwe trekt."
En, zoals we al hebben aangekondigd, wordt het Nederlandse gehannes meteen geprojecteerd op heel Westeuropa:
"Wat Hirsi Ali heeft meegemaakt is niet typisch Nederlands. Ook in de rest van Europa bloeit het appeasement-instinct."
Om dan verder te gaan met een aanval op de Europese pogingen om tot een niet-nucleair vergelijk met Iran te komen.

Hartelijk dank, VVD, mede namens uw partijgenoten in de andere EU-landen. Kortzichtig opportunisme, schaamteloze uitbuiting van een neurotische vrouw, hebben het zover gebracht. Balkenende heeft weer geen enkele leiding gegeven. De Nederlandse troepen gaan vrolijk naar Uruzgan als kanonnenvlees voor de Amerikanen.
Wie kan de Amerikanen nog verwijten, dat ze geen respect kunnen opbrengen voor al het schaamteloze gedraai?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails