17 mei 2006

Ajaan: toch een beetje minder slachtoffer

Voormalig gevangenisdirecteur, nu minister van integratie en vreemdelingenzaken, Rita Verdonk, kandidaat-partijleider van de VVD, wacht diep in de nacht van 16 op 17 mei 2006 in de regeringsbankjes op de hervatting in 3e termijn van de debatten over haar Hirsi-Ali move. "Opschieten jongens, anders begin ik alléén!" [Foto: NRC-Handelsblad]

Nee, nee, weliswaar te weinig en te laat, maar de Tweede Kamer heeft dan toch "ijzeren Rita" per motie gedwongen om een oplossing te vinden voor Hirsi Ali's Nederlanderschap. De Gekooide Maagd blijft Nederlandse, wordt verder beschermd en heeft dus iets minder slachtoffer-potentie bij haar overgang naar het AEI in Amerika.

Maar het kwam te laat, het blijft te vaag en het gevaar bestaat, dat Rita er zonder verdere kleerscheuren afkomt. En er dus niets verandert aan het schandelijke immigratiebeleid van deze regering.

Te laat, omdat de hele wereldpers (de New York Times, Der Spiegel, enz., enz.) al, (mede door Hirsi Ali's persdienst en fanaten als Leon de Winter), de schampere stukken hebben gepubliceerd die te vrezen waren (zie mijn vorige posten). Je mag niet verwachten, dat die indruk zal worden gecorrigeerd.

Mede omdat de uitkomst te vaag is. Eigenlijk is de uitkomst niets anders dan het taktische opzetje, dat eind vorige week al uitgedokterd was door de VVD en het CDA. Verdonk moest de zaak zes weken in het midden laten, intussen kon Hirsi Ali vertrekken, en dan, tijdens de voetbalgekte van de wereldkampioenschappen in Duitsland, kon vrijwel ongemerkt de kool en de geit worden gespaard met een sybillijnse uitspraak van Justitie.
Waarom werd Verdonk maandag 15 mei plotseling "spelbreekster", door Hirsi Ali per decreet uit te burgeren?
De sleutel daartoe is wellicht te vinden in een kort interview dat Verdonk maandagmiddag had met NRC-Handelsblad. Tot op dat moment wist Verdonk nog niet dat Hirsi Ali dinsdagmorgen zou aankondigen het parlement en Nederland te zullen verlaten. Van de kant van Hirsi Ali was dat een doorbreking van het kennelijk met haar afgesproken scenario. Maar Hirsi Ali kon op dat moment niet meer terug, want ze had in de Amerikaanse kranten al haar afschuw van dat dubbelhartige Holland laten publiceren (zie vorige post, Wall Street Journal). Het werd dus een clash tussen twwe dames die elk de regie wilden behouden: Hirsi Ali over haar nieuwste bekering (en switch in prioriteiten - zie verderop), en Rita Verdonk over het toelatingsbeleid in Nederland. Dus tegenzet van Rita om 18 uur: Hirsi Ali is nooit Nederlandse geweest. Campagneteam ondersteunde haar, want intussen was bekend geworden, dat meerderheden van het publiek ook van AHA af wilden.

Intussen wordt ook steeds meer duidelijk, onder welke voorwaarden Hirsi Ali in Amerika gaat werken. "Ze zal zich bij het AEI uitsluitend met terrorisme bezighouden", meldde haar woordvoerster enkele dagen geleden, "dus niet meer met hoofddoekjes". Nee, haalt je de koekoek: de neocons vinden dat diepgelovigheid best de ruimte mag hebben, zolang dat passieve ondersteuning genereert voor hun wilde machtsplannen. De homo's, de radikale vrijdenkers en uiteindelijk ook die arme verdrukte moslimvrouwen, waarvoor Ajaan het in Holland sinds 2002 toch allemaal deed, zijn plotseling geen prioriteit meer.

De basiselementen voor haar eerstvolgende vlucht uit een intellectuele gevangenis, staan dus al klaar: Over twee of drie jaar zal Hirsi Ali de neocons aanklagen wegens de slavernij waarin ze haar gebracht hebben. Haar dwangneurose verleidt haar telkens, om de éne gevangenis (Nederland onder Verdonk) voor een volgende te verruilen. Maar ze zal zeggen, met argumenten die de Nederlanders haar helaas dezer dagen onvoldoende ontnomen hebben, dat ze wel gedwongen was om de voorwaarden van het AEI te aanvaarden.

Niemand heeft nog bedacht, waar ze daarna haar toevlucht zal zoeken.

Ik heb daarvan een klein vermoeden.

Zie de volgende post. -->

In het Nederlandse parlement geldt het nu voor links om door te bijten en paal en perk te stellen aan de lijn-Verdonk. Ze denkt er (nog) niet aan, zegt ze, om af te treden. Er bestaat nu een betere kans op een goede amnestie-regeling voor vluchtelingen en illegalen.
Een initiatiefwet?
Een kritische bespreking van het non-existente integratiebeleid van deze minister?

Laat de opportunisten van de VVD er niet mee wegkomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails