04 juni 2007

In Europa Thuis: Engels leren met de NeoCons...

Het VS-gefinancierde propagandablaadje "Spotlight" wordt in Duitsland versprei, onder andere om te dienen als lesmateriaal voor Engelse lessen.
Daar liep onze co-bloggerin Bigberta door Keulen. En wat vond ze in de kiosk? "Spotlight", een US-informatieblaadje dat nog stamt uit de Koude Oorlog en de Amerikaanse bezettingstijd van Duitsland. In Nederland hadden we indertijd ook dergelijk drukwerk, zwaar, maar onzichtbaar, door de CIA en ISIS gesubsidiëerd. Dergelijk materiaal probeert men vermoedelijk op het ogenblik ook tevergeefs in Irak te slijten.

Tot zover weinig nieuws. Maar nieuw is wel, dat dergelijk propaganda- en agitatie-materiaal nu door de neconservatieven is overgenomen. Het "sovjet-rijk van het kwaad" is door hen eenvoudigweg vervangen door ... de Islam.

Om erdoor overtuigd te worden, moet je wel héél erg aan "europaïscher Selbsthass" lijden:

Het komt noooooit meer goed met Europa! We hebben de helpende-, doch ferme, hand van Amerika losgelaten, en .... alle duivels ter wereld hebben zich op ons gestort, ja ons overgenomen! Zo idioot: Je zou haast denken, dat het blad eigenlijk bestemd is voor eigen, US-consumptie.
[...]
[Eén van de auteurs die in het blad worden geprezen, heet Klara Berlinski. Zij weet, dat Europa al hopeloos verloren is aan de Islamisten:
“The September 11 attacks were plotted in Hamburg. The assasins of Afghanistan’s Northern Alliance Leader…carried Belgian Passports, Zacarias Moussaoui…was born in France and educated in Britain.”

Leerzaam voor onze kleinen! Europa heeft de terroristen opgeleid. En voor straf "stort het nu in" ('collapses', kinders). [De Florida-conferentie ging ook over de "collapse" van Europa.] Onze goedbedoelende, geduldige-, maar toch wel teleurgestelde tijdgenoot Amerika, heeft het er druk mee, om ervoor te zorgen, dat we niet opnieuw zulke fouten maken.

[De US zelf maken natuurlijk nooit dergelijke fouten. De Taliban inzetten (1988 en later) in Afghanistan tegen de Russen, met hulp van de Pakistaanse ISI, heeft niets te maken met de opkomst van Bin Laden, bij voorbeeld. En ook het Irak-avontuur is een voorbeeld van foutloos handelen.]


Met dank aan BigBerta in Watchblog Islamophobie.

Lees het hele stuk in In Europa Thuis. [>

1 opmerking:

  1. Een klein commentaar van mijzelf: Duitse lezers wijzen me erop, dat "Spotlight" geen Amerikaans blad is, maar een uitgave van een gerenommeerde Duitse uitgeverscombinatie die zich specialiseert in lesmateriaal. De besproken uitgave is bestemd voor onderwijs in het Engels aan Duitse middelbare scholieren. De commentatoren en ik zijn het er allemaal over eens, dat deze omstandigheid de zaak alleen maar erger maakt!
    Immers, het lijdt geen twijfel, dat bij deze uitgeverij iemand (of iemandEN) geïnfiltreerd en/of "gekocht" zijn, om dergelijke indoctrinatie in de teksten te verwerken. Het is, zoals bigberta zegt, een nog afschuwelijker geval als dat bij het wiskunde-onderwijs (zie vorige post), waar de propaganda tenminste nog meegestuurd wordt in een "commerciële" zijkolom.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails