03 juni 2007

Wiskunde geserveerd met Islamhaat

Stel je voor, je zoekt op het internet voor je kinderen of voor je leerlingen een paar wiskunde-oefeningen. Ha, gevonden! Mathematik International heeft alles wat je hartje begeert... Dat overkwam de Turkse wiskundeleraar Tozkoparan in Duitsland:

Kijk eens goed naar de rechterkolom.
"Informaties over de Koran en de ondergang van Europa door de islamisering", luidt de kop. Met daaronder een hele rij, uitsluitend neoconservatieve, websites. Verder een blogroll geheten: "Blogs over de werelwijde christenvervolging, de islamisering van Europa en Islam-terreur", met uitsluitend anti-islamitische- agitatieblogs.

De stoutste dromen van Wilders en Hirsi Ali worden werkelijkheid! Dàt is nog eens goeie "Liberale Jihad"! Associeer de strikte logica van de wiskunde met de ongefundeerde "logica" van de ideologen van de "Clash of Civilisations" en de al dan niet neoconservatieve-, fundamentalistisch christelijke-, meelopers daarvan. Een meesterzet! Verdonk zou het graag hebben gesubsidieerd vanwege de "integratie"...

FYI: "Algebra" is een Arabisch woord. Het was namelijk in de vroege tijd van de verlichte Islam, dat islamitische geleerden de klassieke wiskundige ontdekkingen van de Grieken en de Hellenisten (toentertijd helemaal vergeten in Westeuropa), combineerden met kennis en ervaring uit het Oosten (Iran en India, waar ook het schaakspel vandaan komt).
Eén van de producten daarvan is de algebra. Pregnanter kan de bovenstaande onzinnige combinatie van islamhaat en islam-werelderfgoed nauwelijks worden geïllustreerd.

We ontlenen dit bericht aan de vernieuwde Duitse Watchblog Islamophobie, waaraan deze blog sinds 1 juni ook meewerkt. Als je Duits leest, hier is de link:

Het is de onvermoeibare Bigberta die dit staaltje van sluikagitatie heeft gevonden (Mathematik und Islamhass, 3 juni 2007). Haar ultrakorte, maar dodelijke commentaar luidt: "ist das Service oder ist das Guerillamarketing?"

Powered by ScribeFire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails