24 april 2010

Abu P. over Wilders en Israël (3): 'Laat de joden de kastanjes uit het vuur halen...'

We besluiten onze rondwandeling door Wilders' verkiezingsprogramma aan de hand van Abu Pessoptimist: Wat Wilders wil: een 'etnische registratie van iedereen':

"En dan is er natuurlijk ook nog een hoofdstukje Buitenlandse Zaken, Behalve de opmerking dat onze buitenlands politiek in dienst moet worden gesteld van de bestrijding van de islam en dat we 'het dienen van de internationale rechtsorde' uit de grondwet moeten halen, bevat dat ook dit stijlbloempje:
Eerst even over het idee om voortaan niet meer "de internationale rechtsorde" te "dienen". Eén van de gelukkiger uitkomsten van de Tweede Wereldoorlog is het Charter van de Verenigde Naties. Een waar product van de Verlichting, zoals eerder neergeslagen in de Franse en Amerikaanse Grondwetten.
Als je uit opportunistische overwegingen (want een internationale rechtsorde komt op het ogenblik Israël, althans de regering daarvan, niet goed uit) daaraan gaat sleutelen, wat is dan de grondslag voor het vervolgen van oorlogsmisdadigers? Waar moeten al die internationale Haagse gerechtshoven naar toe? Is de PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad het er wel mee eens, dat de stad zo een belangrijk stuk werkgelegenheid opgeeft?
Nou ja, het vervolgen van de racist Karadzic (ik plaats straks een filmpje van hem on line, schietend op de moslims van Serajevo) is wellicht geen prioriteit voor Wilders. Karadzic zou trouwens zeker op Wilders hebben gestemd, als hij naast zijn (o, vreselijk!) dubbele bosnisch-servische paspoort ook een Nederlands paspoort zou hebben. Misschien zijn de Serviers die moordend, verkrachtend en brandschattend door Kroatië en Bosnië trokken ook wel te beschouwen als onze "eerste verdedigingslinie tegen 'het barbarisme van de islamitische ideologie'". Wilders' medestrijder "Fjordman", volgens sommigen een CIA-agent, vindt van wel. Daar komen we nog eens uitgebreid op terug!

Nu eerst het lyrische stuk tekst dat zo maar tussen het droge PVV-proza opduikt. Het gaat over Israël. Een betere zoeker dan ik, zal de letterlijke tekst ervan wel ergens kunnen opduiken in het propaganda-apparaat van de Israëlische regering.
Ik zeg jullie bij voorbaat, dat ik over mijn nek ga van dit stukje hypocrisie. Ik ben van jongs af aan een supporter van Israël. Dat wil zeggen, het authentieke Israël van de pioniers in korte broeken. De jonge linkse zionisten, die zich bevrijdden uit de Shtetls en het avontuur aangingen van het stichten van een democratische gemeenschap, samen met de Palestijnse bewoners van het Beloofde Land.
Ik herhaal het nog maar een keer: Ik ben voor een joodse staat in het Midden-Oosten, die in harmonie leeft met zijn buren. Voor wederzijds respect. Tegen racisme en ethnic cleaning.
Dit proza is wat Wilders heeft opgenomen in zijn "partijprogramma":
Israël is een weergaloos succes. Geboren in de donkerste momenten van de 20ste eeuw en uitgegroeid tot een centrum van technologische vooruitgang. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten, de thuisbasis van het Joodse volk na tweeduizend jaar jaar ballingschap en het land dat als geen ander de klappen van de Jihad opvangt. Israël vecht voor ons. Als Jeruzalem valt dan zijn Athene en Rome aan de beurt. Daarom is Israël het centrale front in de verdediging van het Westen.
Daarom moeten wij alles op alles zetten om het offensief van de linksen en de mohammedanen om Israël te vernietigen te stoppen. Nederland en de EU dienen onmiddellijk op te houden met eisen dat Israël zichzelf door territoriale concessies te doen veroordeelt tot onverdedigbare grenzen. Land voor vrede heeft geen zin. Het is geen territoriaal maar een ideologisch conflict, een conflict tussen de rede van het Westen en het barbarisme van de islamitische ideologie'.
Moet ik, als "linkse" nu een aanklacht tegen Wilders indienen, omdat ik altijd, soms tegen mijn partijgenoten in, in 1956, in 1967, in 1973 ben opgekomen voor Israëls bestaansrecht? Moet ik aan Hero Brinkman met de losse handjes, aan Dion Graus die de dieren zo liefheeft, dat hij verschil maakt tussen halal en kosher slachten, en aan de stadscommandoführer in Almere, lieden, die nooit één vinger hebben uitgestoken voor Israël, moet ik me verantwoorden voor mijn visie op Israël die ik deel met de mensen uit mijn familie, die mij het liefst zijn? Ook als zij joods zijn? Ook als zij overlevenden van Auschwitz zijn?
Wilders is erger dan Osama bin Laden
De verachtelijke insinuatie, dat "linksen en mohammedanen" erop uit zouden zijn "om Israël te vernietigen", is erger dan het gebral van Osama bin Laden. Ik zou er misschien goed aan doen, om Wilders' voorbeeld te volgen en de rechter in te schakelen, zoals hij, meermaals, heeft gedaan tegen onschuldige rappers, bij voorbeeld. Heb ik nog "vrijheid van meningsuiting"? Het woord is aan mijn advocaat.

Abu Pessoptimist zegt over deze passage:
Het is een credo dat zo uit de pen gevloeid zou kunnen zijn van de kern van het ultranationalistische, of gewoonweg fascistische Israëlische kolonistendom, Kach, de Nationale Unie, Jisrael Beiteinu, de inwoners van nederzettingen als Efrat, Kiryat Arba, of Yitzhar of de kolonisten in de Arabische wijken Silwan en Sheikh Jarrah van Jeruzalem. Dit soort racistisch nationalisme is wat Wilders' steun voor Israël bepaalt. Wat hij voorstaat is een soort eeuwige oorlog met de islam, waarbij de Joden de kastanjes uit het vuur mogen halen. Nou, bedankt. Wilders' Israël-vriendelijkheid en filosemitisme is domweg een functie van zijn haat van de islam en hij doet denken aan de definitie van Jeffrey Goldberg van een filosmiet: 'A filosemite is an antisemite who happens to like Jews.'"
Ik kan het niet beter zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails