23 april 2010

Sinds vandaag is een stem op Wilders een stem op... Balkenende!

Wilders zet de tering naar de nering, denkt hij.
Maar:
Het effect is, dat wie nu nog voor Wilders gaat stemmen, eigenlijk voor Balkenende stemt.
Is dat wat de mensen willen, die op Wilders vertrouwden dat hij de slappe elite van dit land "gek zou maken"??

De kassa bij het CDA en de VVD rinkelt vrolijk. "Goed", denken ze, "dat we Wilders niet uitgesloten hebben, zoals Links en de CU dat wel hebben gedaan."  En: "Balkenende gaat z'n achterkamertjes-overwinning van 2002 via Pim Fortuyn, in 2010 herhalen!"
Te vroeg gejuicht. Hoop ik. En ik vertel verderop, waarom.

Waarom heeft Geert Wilders, na twee weken betrekkelijke mediastilte, deze nieuwe draai gemaakt?
De gestage val van de PVV in de kiezersgunst, maakt een premierschap voor Geert tot een illusie.
Daarom, bij de bekendmaking van het verkiezingsprogramma van zijn "partij", verklaart de zopas nog beoogde "premier" plotseling:
Den Haag, 23 april. De PVV wil gedoogsteun geven aan een centrumrechts minderheidskabinet als zij zelf na de verkiezingen niet kan regeren.
via nrc.nl - Binnenland - PVV wil rechts kabinet gedogen.
Onze eerste keuze is natuurlijk regeren”, benadrukte hij herhaaldelijk. „Maar als dat onverhoopt niet lukt, om welke reden dan ook, dan zijn we een betrouwbare partner om gedoogsteun te geven. Mits wij daar een hoop voor terugkrijgen.”
Gedogen. Wat een akelig dhimmi-achtig woord, beste Geert!
Ik dacht dat het gedogen
  • van imams die geen handen geven,
  • van vrouwen die een hoofddoek dragen,
  • van politie die niet meteen in de knieschijven schiet,
-  ik dacht dat zo een "gedogen" nu juist typerend was voor de slappe knieën van de landverraders en stiekeme voorstanders van het kalifaat. Is gedogen niet een typisch "linkse hobby"??
Wilders' nieuwe taktische wending (na het te laat loslaten van het hoofddoekenverbod in Den Haag en Almere, enz.) heeft iets pathetisch. Nederland is Denemarken niet. De Deense racistische "zusterpartij" van W. is een echte volkspartij. Met een trouw (helaas) kiezerspubliek. dat is de PVV helemaal niet. Je kan er niet eens LID van worden. De PVV is een gevoel.
Een oprisping eigenlijk. De miljoenen Nederlanders die Wilders wilden gebruiken, om de hooghartige elite eens op te schudden en het rustige Nederland van Drees of van Colijn weer terug te krijgen, worden verraden waar ze bij staan.
Immers:
Wilders geeft heel veel weg voor het kleine symbolische beetje (een beetje, niet "een hoop") dat hij van de CDA en VVD na de verkiezingen kan terugkrijgen. Hij heeft die partijen nu ongewild in pole-position gebracht voor 9 juni.
Maar er zit ook een groot stuk vilein kiezersbedrog in. Wie nu voor Wilders gaat stemmen, stemt voor Balkenende.
Dit koene stukoffer van de PVV (schaakterm)  zet echter ook CDA en VVD voor het blok. Je zou kunnen zeggen, dat het te vroeg is gebracht.
Tot 9 juni, zullen VVD en CDA zich voortdurend moeten verdedigen tegen het verwijt van dubbelspel. De oude Aantjes heeft al een schot voor de boeg van het CDA gelost. Als zijn partij de PVV niet uitsluit, gaat hij voor de CU stemmen. In de VVD zijn er ook verschillende candidaten voor een Aantjes-rol. D66 riskeert de mogelijkheid, dat, in verband met de eventuele PVV-gedoogsteun, haar verhoopte deelname aan een CDA-VVD kabinet niet doorgaat. Je zal zien, dat D66 weer een beetje naar links zwenkt. Maar niet te veel, om de verwachte anti-Wilders VVD-dissidenten niet af te schrikken.

Rechtse staatsgreep afwenden: Links stemmen!
Een effect kan zijn, dat mensen gaan beseffen, dat, als je Balkenende niet terug wil, de enige mogelijkheid is om op één van de partijen van Links te stemmen. Een motief daarvoor kan zijn, dat onder staatssecretaris Job Cohen (Kok II), de enige effectieve maatregelen zijn genomen (en wetten gemaakt), om migratie-uitwassen terug te dringen. Diens opvolgster, Rita Verdonk, heeft niets anders gedaan, dan die maatregelen (gebrekkig) uit te voeren. Met veel racistische poeha, dat wel. Pas onder Nebahat Albayrak, staatssecretaris van Justitie in het laatste kabinet, is (en de statistieken liegen niet) de in- en uitstroom van migranten en vluchtelingen in Nederland op een gemiddeld Europees niveau gekomen.

Europese Unie?
Wie meer Hollands isolement wil, moet maar eens uitrekenen, wat een Nederlandse uittreding uit de EU zou kosten. Dat is een van de dingen die Wilders plompverloren heeft laten vallen vandaag, die uittreding uit de EU. En zoiets zou nodig zijn, om een "immigratieverbod uit islamitische landen" in Nederland te kunnen doorvoeren.
Dus, wie heeft de immigratie meer leefbaar gemaakt? De schreeuwers van rechts? Of de eerdergenoemden en Ella Vogelaar en haar opvolger, die de probleemwijken in de steden (bewijsbaar) veiliger en leefbaarder hebben gemaakt?

De keus is duidelijk, voor wie een thee-shirt voor Job durft aan te trekken.
Voor wie ziet dat GL tegen de stroom in, fatsoen heeft gehouden.
Voor wie waardeert, dat de SP nooit haar mensen die problemen oplossen in de stadswijken en dorpen, in de steek laat.
En ook, voor wie zich herinnert, hoezeer D66 is opgekomen voor burgerlijk fatsoen tegenover Wilders, in de beste tradities van de Verlichting.
Vergeten we niet de Christenunie, die, vanuit de beste christelijke en reformatorische tradities, discriminatie veroordeelt en optreedt als mijn broeders' hoeder.

Kortom: Wilders heeft, zich zelf opofferend, een rechts VVD-CDA kabinet gepusht.

Tot 9 juni heeft links Nederland de tijd, om die ramp af te wenden!

[Toevoeging bij de eerste publicatie van dit stuk op krapuul.nl:]
(Natuurlijk weten jullie allemaal, dat wij hier niet rechts, maar links zijn. Toch is het misschien niet overbodig, om te vermelden, dat de hier geventileerde meningen uitsluitend die van de auteur zijn. Andere meningen zijn hartelijk welkom. We zijn tegen haat, niet tegen democratisch rechts!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails