29 april 2010

Buitenland-program van de PVV is geschreven door Jisrael Beteinu

Afschaffen van de internationale rechtsorde. Christelijke Palestijnen naar Jordanië verdrijven. De politie militariseren. Geen ontwikkelingshulp meer. De VN negeren. 
Hier is het programma van Wilders' PVV voor de buitenlandse politiek van Nederland:

Dat zijn de ultra-radicale kernpunten uit het PVV-verkiezingsprogram, afdeling buitenland, pagina 41 tot 43.
Je kunt er natuurlijk om lachen. Maar je zou je, vind ik, eigenlijk moeten schamen, als Nederlander, dat een -naar verwachting- grote kamerfractie dergelijke onnederlandse onzin verstopt in zijn program.
Ja, "verstopt"! Want het verhaal wordt omgeven door "redelijke" eisen, die overeenkomen met, hou je vast!, de standpunten van "ruggengraatloos links", de PvdA!
Met de redelijke standpunten zijn we gauw klaar. Er zijn er maar twee.

Het eerste is, dat Nederland zijn dure geld niet moet steken in het Amerikaanse JSF programma voor een opvolger van de F16 straaljager. Dat komt overeen met wat PvdA-buitenlandspecialisten als Frans Timmermans  ook vinden. Op Facebook zegt hij vandaag, dat hij "...wonders if the JSF huggers in NL have read SG Rasmussen's speech. NATO has too many fighter aircraft, he said. We urgently need other capabilities, he said. But Jack has made up his mind and will not be confused by the facts." Waarbij "Jack" vermoedelijk de huidige vervangende defensieminister is.
Pikant is natuurlijk, dat Geert Wilders, toen nog VVD-kamerlid, altijd met volle overtuiging VOOR die ongelukkige Nederlandse deelname aan het JSF-project heeft gestemd.

Het tweede redelijke standpunt is Wilders' ondersteuning van de PvdA-positie, dat we militair uit Afghanistan weg moeten. De PvdA heeft daarom zelfs met het CDA gebroken. Alleen verzint Wilders een heel particuliere reden daarvoor. Niet de militaire missie is fout, maar de opbouw-missie. Die houdt immers in, dat Nederlandse militairen OOK helpen om de door de oorlog verwoeste kerkgebouwen, in dit geval, o griezel!, moskeeën, te herstellen. In het vroegere Nederlandsch-Indië verdeelden de officieren bijbels en korans aan de Molukse huursoldaten die op Java en Sumatra het vuile werk opknapten voor de koloniale heersers. Tradities zijn taai, bij het Leger. Dus werden er korans uitgedeeld in Afghanistan aan trouwe soldeniers. Wilders, hoewel grootgebracht in de goede oude indo-traditie, viel bijna van zijn stokje toen hij hoorde, dat er korans werden verdeeld onder onze trouwe Afghaanse bondgenoten in Uruzgan. Kamervragen, wilde beschuldigingen, - niets was te gek. Wilders wil dus niet uit Afghanistan, omdat het een verloren zaak is, maar omdat je daar moet samenwerken met ... MOSLIMS!
De PVV zegt het zonder omwegen:
Nu komen de onredelijke en uiterst gevaarlijke buitenland-standpunten van Wilders.
De Israel-paragraaf van de PVV is natuurlijk het gekste wat je maar kan bedenken:
Tien zinnen. Tien leugens. Vooraf: Dit wordt geschreven door iemand die van jongs af aan solidair is geweest met het fantastische avontuur van de jonge mensen die in Palestina een solidaire, progressieve en werkbare gemeenschap hebben opgebouwd. Ook op momenten, dat vrijwel iedereen zich neerlegde bij een verdwijnen van de Joodse staat (1973, de Jom-Kippoer-Oorlog), ben ik solidair gebleven met mijn vrienden in Israël. Niet met de atoombom-dreiging, maar met het voortbestaan van Israël als legitieme staat in het Midden-Oosten.
Kom me dus niet aan met beschuldigingen van "antisemitisme". Mijn familie, mijn kinderen, en ikzelf zijn Joods genoeg. Wat beweren deze valse vrienden van Israël?:

"...Israël is het centrale front in de verdediging van het Westen". - Israël is helemaal niet opgericht om het Westen te verdedigen. Het heeft zijn bevrijding moeten bevechten TEGEN het "Westen", in de vorm van de Britse mandaats-bezettingsmacht. Israël heeft belang bij vrede met zijn buren. Het is een land van het Midden-Oosten. Of het Christendom overleeft, zal Israël een zorg zijn.

"...daarom moeten we alles op alles zetten om het offensief van de linksen en de mohammedanen om Israël te vernietigen, te stoppen." - Ik ben links, ik wil dat Israël leeft. Ik ken heel veel Moslims, die Israël het leven gunnen. De PVV demoniseert mij. Wat zijn mijn rechten? Mag iemand in Nederland mijn innerlijke overtuiging zo criminaliseren?

"...territoriale concessies ... onverdedigbare grenzen" - Vooralsnog bezet Israël territoria die NIET tot Israël behoren. Overdracht van die gebieden aan hun bewoners, is een dure internationale plicht. En wat zijn "onverdedigbare grenzen"? In een tijd van ballistische projectielen, is geen enkele grens "verdedigbaar". Veiligheid voor Israël kan alleen worden verzekerd door verdragen en overeenkomsten met zijn buren. Plus garanties van de VS en van de Europese Unie. Het "grens"-argument wordt alleen gebruikt, om de Palestijnse inwoners uit Israël en uit de bezette gebieden te verjagen.

"Het is geen territoriaal maar een ideologisch conflict. Een conflict tussen de Rede van het vrije Westen en het barbarisme van de islamitische ideologie." Israël heeft helemaal geen ideologisch conflict met de Islam. Het accepteert de Islam en doet geen moeite om moslims tot het jodendom te bekeren. Het kan de Israelis ook niets schelen, of Arabieren christelijk dan wel moslim zijn. De huidige meerderheid wil gewoon niets weten van Arabieren. De christelijke arabieren van Bethlehem en van Nazareth worden even hard gediscrimineerd als de Arabische moslims van Hebron, Gaza en Galilea. Wie, van binnen of buiten de PVV, vraagt nu eindelijk eens aan Wilders, of hij de joods-christelijke traditie van Palestijnen en Libanezen ook verdedigt tegen Israëlische willekeur?

Kortom, het Israël-verhaal in het PVV-program hangt van leugens en onnederlandse discriminatie aan elkaar.
Als het daarbij nu maar was gebleven, zou je het als een hobby kunnen afschrijven. Maar nee. Het hele conclusie-gedeelte (hierboven, in zwart) is afgestemd op de wilde fantasieën van Israelisch en Amerikaans uiterst Rechts.

Gaan we de punten even na.
De huidige Israëlische regering heeft grote bezwaren tegen de VN. Immers, de "internationale rechtsorde" verzet zich tegen de bezettingspolitiek, bij voorbeeld, van Israël. Nederland daarentegen, heeft groot belang bij het handhaven van de internationale rechtsorde. Zodoende kan ons land zich beschermen tegen overheersing in de EU, tegen manipulaties van niet-democratische staten, en, meer in de lijn van ons geld-bewustzijn: de Haagse internationale gerechtshoven zijn, voor een partij die in de Haagse gemeenteraad zit, toch echt wel van belang voor de werkgelegenheid en de economie van de stad.
Trouwens, hoe kan je aan de ene kant de internationale rechtsorde (in de zin van de laatste Bush) afschaffen, maar aan de andere kant een internationaal proces organiseren tegen de Iraanse president Amadjinedad?
Frontlijnstaten tegen de Islam: Turkije, bij voorbeeld? Een laïcistische staat, geleid door een soort CDA. Of China? De PVV voor een vrij Tibet, of juist ertegen? Hoe kom je er bij, dat Denemarken of Zwitserland "bedreigd" zouden zijn door "de" Islam? Is de PVV tegen de Kosovaarse immigratie in Zwitserland? Is de PVV misschien tegen een onafhankelijk Kosovo? Steunt de PVV misschien stiekem de Servische revanchisten?
En dan komen de aanvallen en verdachtmakingen tegen de kerkelijke (ICCO) en neutrale (NOVIB) ontwikkelingshulp. Die worden omschreven als: "anti-Israël-industrie". Op zich al een grond voor een aanklacht wegens smaad. De moedige jonge mensen die voedselhulp verzorgen aan hongerige (christelijke!!!) Ethiopiërs, aan (meestal ook christelijke) Afrikanen, die bronnen aanboren en havens aanleggen, ze worden door de vlaggedragers van de PVV in de steek gelaten.
De verdrijving van christelijke en moslim-Palestijnen naar Jordanië. Behalve Israel Beteinu, durft geen enkele grote Israëlische partij een ethnic cleansing van Palestijnen zo expliciet aan de orde te stellen. De PVV wel. Dat wil zeggen: Wilders. Want ik maak me sterk, dat de meeste PVV-kandidaten helemaal niet begrijpen wat hier wordt bedoeld. Gidi Markuszower wist het misschien wel, maar deze nummer 5 op de lijst heeft de pijp aan maarten gegeven.
Jeruzalem als site voor de Nederlandse ambassade? Zelfs de VS handhaven hun ambassade in Tel Aviv, net als alle andere normale staten. Jeruzalem-West kan heel goed de hoofdstad van Israël worden, zodra Israël de afspraken van Oslo nakomt en Jeruzalem-Oost weer overdraagt aan de Palestijnen.

Conclusie: Wilders' buitenland programma heeft niets, maar dan ook niets te maken met Nederlands belang. Het is een neerslag van wilde dromen van Amerikaans en Israëlisch uiterst rechts.
Volgens mij, gelooft Geert Wilders er zelf ook niet in.
Maar het is misschien goed voor een paar duizend extra euros voor de kassa...

1 opmerking:

 1. Huh?
  Normale staten zoals de VS?
  en

  "Vooraf: Dit wordt geschreven door iemand die van jongs af aan solidair is geweest met het fantastische avontuur van de jonge mensen die in Palestina een solidaire, progressieve en werkbare gemeenschap hebben opgebouwd"

  Moet toch echt kotsneigingen onderdrukken .
  Mij steun gaat uit naar jonge progressieve mensen die dienst weigeren is Israel en daarvoor achter tralies belanden en de Israelische vredesbeweging.
  Niet aan het "avontuur" van genocide en oneigelijke bezetting van een land waar men niks te zoeken heeft.
  Volgens de Geschiedenisboeken komen mijn voorvaderen uit Sleeswijk-Holstein 2000 jaar geleden.
  Daar ga ik toch ook niet een claim op leggen.
  Ik ben wel van mening dat de Israëliërs die er nu wonen daar niet weg moeten want voor de jongere generaties is het ook geboortegrond.
  Maar er valt niks goed te praten aan de tot stand koming van deze schurkenstaat.
  Ik ben dan ook tegen een twee staten oplossing omdat het de palestijnen opsluit in ghetto's
  gepest door israel die hun water steelt en vervuild.
  Net als de dat Zuid-Afrika geen twee staten zijn geworden bij de opheffing van de Apartheid moet ook Palestina een staat zijn voor Israëliërs en Palestijnen.
  Maar sorry kerel je betoog is aardig maar wordt volledig verpest door sympathie uit te drukken voor mensen die ordinair een land hebben gepikt.
  Of ligt je sympathie ook bij de jonge progressieve mensen die de Aboriginals in australië het leven zuur gemaakt hebben en die jonge progressieve mensen die miljoenen Indianen van hun land verdreven hebben in de nieuwe wereld??

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails