12 mei 2010

Avigdor Lieberman schrijft weer eens aan de Amerikanen voor, wie ze moeten aanpakken

Avigdor Lieberman schrijft weer eens aan de Amerikanen voor, wie ze moeten aanpakken.


Op het ene moment zijn de VS voor een Syrische controle over het ongrijpbare Libanon. Bij voorbeeld toen vader Bush in 1990 zijn coalitie samenstelde om Saddam Hoessein aan te vallen (Eerste Golfoorlog). Israël moest knarsetandend aanvaarden, dat de Amerikanen Damascus toestonden, om een einde te maken aan de Libanese burgeroorlog en een gematigd christelijk bewind ondersteunen. En het Syrië van toen, werd een vaste bondgenoot tegen Saddam.
Maar even later, onder de kleine Bush, was Syrië plotsklaps de boosdoener in Libanon, wat leidde tot de desastreuze militaire inval van Israël in Libanon van zomer 2006.
Resultaat: Zelfs de meest rechtse christenen van het land verenigden zich met de succesvolle shiitische verdedigers van Zuid-Libanon en vormden achtereenvolgens twee coalitieregeringen samen met hen.

Het bewapende en goed georganiseerde shiitische Zuid-Libanon is nu een vast onderdeel van de Libanese verdediging tegen nieuwe, toekomstige?, verwoestende Israëlische aanvallen tegen energiecentrales, havens, industriegebieden, ministeries, toeristencentra, enz.
Een overeenkomst met de troepen van de Europese Unie die in Libanon gelegerd zijn, laat de president/opperbevelhebber in Beiroet die vrijheid.

Dat bevalt Israëlisch Rechts natuurlijk helemaal niet. Ze hadden toch niet voor niets, twee, drie dagen voor de wapenstilstand in juli 2006 tienduizenden anti-persoonsmijnen uitgestrooid over het gebied rond Tyrus en de rivier de Litani? Het waren Amerikaanse producten, aan Israël geleverd. Men is nog steeds bezig, om internationale regels op te stellen, die de verspreiding van dergelijke anti-burger-wapens zouden moeten voorkomen.
Belgische ontmijners in dienst van de Verenigde Naties, zijn, met constant gevaar voor eigen leven, bezig om die te ruimen. Ironisch genoeg, zijn Belgische mijnenruimers de beste ter wereld in verband met alles wat er na de Eerste Wereldoorlog in het Westvlaamse land is achtergebleven aan "weapons of mass destruction" (WMD).

De heer Lieberman, minister van buitenlandse zaken van Israël, en een vaste vriend van onze heer Geert Wilders (privé-onderhoud in Den Haag, vorige maand), mag van zijn baas, Likud-leider Benyamin Netanyahu, zich alleen bezighouden met de minder belangrijke delen van de wereld. Nederland bij voorbeeld. Maar soms bekruipt Avigdor het Hero-Brinkman baccil. Dan gaat hij in de contramine. Zoals nu.

Terwijl de Obama-regering alle moeite doet om de huidige Syrische regering te bewegen tot vredesonderhandelingen met Israël en daarbij goede perspectieven heeft op succes (mede dank zij Turkse steun), speelt Avigdor Lieberman, gesteund door ultra-nationalisten als Daniel Pipes en zijn vrienden in de USA zelf, de "trouble-fête". Het toneel is goed gekozen. Ver weg. In Japan. Waar ze wel wat anders aan hun hoofd hebben.

Helaas zijn de internationale media maar al te effectief in zulke zaken (Slate, US):
"Foreign Minister Avigdor Lieberman said during a visit to Japan that the three countries [Iran, Irak en Syrië, HR] are cooperating and pose the biggest threat to world security because they are building and spreading weapons of mass destruction," the Associated Press reported. During a visit to Tokyo, Lieberman said that North Korean weapons seized in Bangkok late last year were meant for distribution among militant groups Hamas and Hezbollah in the Middle East. "Lieberman, who heads an ultranationalist party that is a junior partner in Israel's coalition government, also claimed that 'missile programs' in Iran and Syria were receiving crucial assistance from the North Korean side," the Associated Press reported.
Read original story in The Associated Press | Wednesday, May 12, 2010
Begrijp me goed. Ik ben geen aanhanger van vader noch zoon in de Syrische dictatuur. De ene Aleviet is de andere niet. Maar ik zie geen enkele reden waarom Israël de Syriërs niet met rust zou laten, hun de Golan-gebieden teruggeven en de democratie in Libanon ondersteunen in plaats van haar te ondermijnen.

Israel Beteinu, Avigdor Lieberman, racistische zionisten, vormen een gevaar voor de vrede, voor Europa, en, als je het goed bekijkt, voor zichzelf.
De EU, wil ze iets betekenen, kan niet lijdzaam toekijken, terwijl een derde wereldoorlog wordt voorbereid.
Inderdaad, met hulp, onbewust, denk ik, van Geert Wilders en zijn willige of minder willige (Hero) assistenten.
Daarom: Niet-PVV partijen, alsjeblief, een beetje voorlichting.
De mensen begrijpen het best.
Je zal zien!

The most important news and commentary to read right now. - The Slatest - Slate Magazine

http://rpc.twingly.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails