19 mei 2010

PVV wil "door de islamisering bedreigde" kunstenaars eerst brodeloos maken en hen vervolgens "beschermen"!

Wilders wil alle kunstsubsidies afschaffen (behalve die voor musea en bibliotheken), dus de eigentijdse kunstenaars (beeldende kunstenaars, musici, schrijvers, dichters, filmers en cartoonisten) en masse naar de Bijstand verwijzen. Maar diezelfde kunstenaars moeten wel "beschermd" worden als ze worden "bedreigd door de islamisering"!

Hallo! Bent u daar nog? Het staat er echt, in het PVV-verkiezingsprogram, vlak onder elkaar, onderaan bladzij 35:
• Bescherm kunstenaars die bedreigd worden door de islamisering
...
• We houden de subsidies voor musea, bibliotheken en ons erfgoed in ere, maar
kunstsubsidies schaffen we af
Het zijn nu juist die kunstsubsidies, die schrijvers en dichters van een klein taalgebied, beeldende kunstenaars, componisten en musici, filmers en videokunstenaars, ja, zelfs cartoonisten als Gregorius Nekschot, helpen, om de Nederlandse cultuur in stand te houden en te vernieuwen. Zonder die steun in de rug, zullen velen in de Bijstand terechtkomen. Mooie deal: Geen kunst meer, maar "we" moeten allemaal wel betalen. Waarschijnlijk komt het zelfs duurder uit voor de staatskas.
Enfin, als er bijna geen kunstenaars meer zijn, vallen de kosten voor hun beveiliging dan weer lager uit.

Trouwens, wat bedoelt Wilders met "bedreigd door de islamisering"?
Voor Wilders staat het optreden van "links" tegen zijn racistische praatjes en provocaties, gelijk aan "islamisering". Wilders suggereert een groot complot van de "elite", om de sharia hier in te voeren.
De demonisering van "links" is een vast onderdeel van het PVV-program.
Het wordt er bijna stiekem in verweven. Het zou best kunnen, dat de voormalige leider van een rechtse militie met staatsgreepplannen, de huidige schrik van Almere met zijn knieschoten-afvurende stadscommando's, kortom, mr. Raymond de Roon, hier een handje in heeft gehad.

Gaat Wilders bepalen, wat "völkisch" is, en wat niet?
Je mag niet met de Nazis vergelijken, ik weet het. Maar beluister ik hier niet iets als ophitsing tegen "entartete Kunst"? Gaat Wilders bepalen, wat "völkisch" is, en wat niet? Wèl Vondel en Bilderdijk? Niet Multatuli, Henriëtte Roland Holst en Hafid Bouazza? Waar was de PVV, toen enkele dagen geleden een van de allergrootste Nederlandse schrijvers en diens onvergelijkelijke Max Havelaar (1860) werd herdacht? De Max Havelaar heeft de Nederlandse taal vernieuwd, verfrist en in dominee Wawelaar onze christelijke traditie in een kritisch-, maar humanistisch licht geplaatst. Voor de dekolonisering van Wilders' vaderland Indonesië heeft het boek belangrijke grondslagen gelegd.

Trouwens, Joost van den Vondel zou onder Rita Verdonk en Wilders Nederland niet eens zijn binnengekomen, daar hij als Antwerpse vluchteling eerst naar het Duitse Kleef was gegaan. De zwermen Vlaamse gelukszoekers die begin zeventiende eeuw met tientallen tegelijk de Zeven Provinciën binnenstroomden om van onze welvaart te profiteren (Breero schreef daar een nogal racistische satire op), zouden, als het aan de PVV lag, het land niet zijn binnengekomen en volgens geldende wetgeving zijn teruggestuurd daar het eerste land waar ze hun toevlucht hadden gezocht. Vraag maar aan Hirsi Ali.


En de "gelukzoeker" Spinoza? Zoon van een joods-sefardische asielzoekersfamilie die uit Spanje moest vluchten. Werd op aandringen van de Amsterdamse gereformeerde kerkenraad door de Portugees-Joodse Gemeente verbannen. Onder de regels die Wilders voorstelt, zou Spinoza's vader het land niet eens zijn binnengekomen. Laat staan, dat de PVV zou hebben toegestaan, dat de wiskundige filosofie van deze vreemdeling, zo flagrant in strijd met de (toenmaals) "dominante" cultuur op christelijk-joodse grondslag, gepubliceerd zou zijn.
Kortom: De dominees Wawelaar van Raymond de Roon zouden één van de grootste filosofen uit de geschiedenis in een asielzoekerscentrum hebben laten verkommeren.

Een PVV-Nederland zou qua cultuur een boerenkool-Disneyland worden.
(Plaatje: Islamisering van Nederland volgens de Counter-Jihad kalender 2008. Verkocht door de Gates Of Vienna hetzblog, die ook een steunfonds voor Wilders heeft. Dergelijke kunst moet worden "beschermd", want bedreigd door de islamisering. Overige kunst kan stikken, vindt de PVV.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails