27 juni 2010

Cordon sanitaire rond Wilders? Had er al lang moeten zijn! | Krapuul.nl

O little town of Bethlehem 8c24 karas 


Cordon sanitaire rond Wilders? Had er al lang moeten zijn! | Krapuul.nl

In de Telegraaf windt Wilders zich erover op, dat hij (voorlopig) niet meer mee mag doen bij de regeringsvorming met Tjeenk Willink.

“Een ‘cordon sanitaire’“, briest hij. Wilders doelt op het succesvolle cordon sanitaire dat gewone Belgische partijen al jarenlang handhaven rond het Vlaams Belang (vroeger: Blok) van zijn vriend en bewonderaar Filip Dewinter. Het VB is in Vlaanderen lange tijd procentueel groter geweest (nu niet meer) dan Wilders’ PVV bij de laatste Nederlandse verkiezingen.
Het VB is ontstaan uit het oude vlaams-nationalisme, dat in de eerste en tweede wereldoorlog collaboreerde met de Duitse bezetters. De kinderen en kleinkinderen daarvan zijn tegenwoordig meer geïnteresseerd in de bestrijding van (moslim-) immigratie.Wilders heeft zich nooit met hen willen vereenzelvigen, maar laat zich graag hun steun en bewondering aanleunen.

Wilders’ inspirator en rechtbank-getuige-deskundige Hans Jansen (de rabarberist) kent die scrupules niet. Hij hield een voordracht voor een internationaal gezelschap op uitnodiging van het VB in Brussel in het najaar van 2008.

Ik vind, dat het Nederlandse parlement van begin af aan een “cordon sanitaire” rond Wilders en zijn karikatuur van een partij had moeten instellen. Helaas is dat nog altijd niet gebeurd. Met ingewikkelde goocheltrucs, een betere zaak waardig, wordt door met name de VVD- en de CDA-leiding gezocht naar formele redeneringen, om Wilders buiten de deur te houden, zonder met zijn belachelijke gedachtengoed in discussie te gaan.

Dat leidt alleen maar tot vaagheid en openingen voor Wilders om als “slachtoffer” zijn hetzerij voort te zetten.
Zoals nu weer.

(Plaatje: Een cordon sanitaire zoals Wilders dat graag ziet...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails