03 juni 2010

NL verkiezingen: Eindelijk een duidelijk debat. Cohen zet Rutte op z'n plaats.

We hebben er te lang op moeten wachten. Maar nu is het toch zo ver. In het zoveelste lijsttrekkersdebat, op 2 juni 2010 in het programma "Lagerhuis" op de NL televisie, zet Job Cohen, netjes maar precies, de corpsbal Rutte van de VVD op de plaats, waar hij hoort. Hè, hè ...

Net zo als in 2002, bij de kamerverkiezingen na de moord op Pim Fortuijn, veel mensen op het laatste moment in het stemhokje besloten, om toch maar niet op de LPF-zonder-Pim te stemmen, maar op de man met wie Hij had willen regeren, Balkenende, zo zijn er nu velen, die ervoor terugschrikken, om op die gekke Wilders en zijn on-partij te stemmen en het dan maar op de schijnbare "vaste waarde" Rutte van de VVD houden.

Cohen toont nu aan, dat de belangen van de overgrote meerderjeid van die kiezers, bepaald niet bij de VVD in zijn huidige gedaante liggen, maar bij de PvdA, GL of de SP. D66, desnoods. Of de CU, voor wie het Christendom in de politiek niet loslaten wil.
Beter laat dan nooit.

Al komt er een tripartite VVD-PvdA-CDA van - alles is beter, dan een nieuwe Balkenende/Rutte-regering, met "gedoogsteun" van Wilders. Het zal verloren tijd zijn. Want echte doortastende, Thatcher-achtige maatregelen krijgen ze er toch niet door. En het PVV anti-Europa en Pro-oorlog program, zal alleen maar de Nederlandse positie in Europa en in de wereld verzwakken.
...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails