19 juni 2010

StichtIng De Ruyter boos omdat Wilders zich als hun held verkleedde...

In het rampjaar 1672 (regering radeloos, regenten redeloos, rapalje teugelloos") verzamelde zich een grote menigte woedende Oranjeklanten voor het woonhuis van Admiraal De Ruyter aan de Amsterdamse Prins-Hendrikkade. Het waren de zogenaamde "bijltjes", scheepsbouwwerkers van de nabijgelegen probleemwijk Kattenburg.
De Ruyter was de sterke zee-arm van het anti-oranjegezinde bewind van de gebroeders De Witt, die even later voor de Gevangenpoort in Den Haag door een opgehitste "Oranje"-mob gruwelijk zouden worden vermoord. (Geslachtsdelen op joods-christelijk-humanistische wijze in de mond gestopt, enzovoort).

Michiel was niet thuis en zijn radeloze echtgenote werd gered door de Jobs Cohen van die jaren, de Amsterdamse burgemeesters, die de schout en zijn rakkers erop af stuurden.
Volkskrant:
Wilders liet zich in de week van de verkiezingen voor de Tweede Kamer in het blad [Veronica Magazine, HR]  afbeelden als Michiel de Ruyter, naar zijn zeggen ,,één van de grootste helden uit de Nederlandse geschiedenis''.
Een duidelijk gevalletje hoogmoed, zo meent de stichting. 'Wilders is wel de laatste persoon die zich met De Ruyter kan en mag vergelijken', stelt een zegsman van de organisatie. 'De Ruyter was, zoals elke goede militair, volstrekt a-politiek. Hij heeft zich nooit bemoeid met alle heftige politieke tegenstellingen van zijn tijd.'
bron: Stichting De Ruyter boos op Wilders - Binnenland - de Volkskrant.

Met de politieke neutraliteit van De Ruyter viel het dus nogal mee.
Interessant is ook, dat hij het op een akkoordje gooide met de "Barbarijse zeerovers", piraten uit Noord-Afrika, moslims dus, die hij inzette als de "eerste linie" tegen het Spaans-Engelse gevaar. Ongeveer, zoals Wilders graag Israël zou willen zien als "eerste linie" tegen de Islam.
"Het kan verkeren", zei de zeventiende-eeuwse illegale immigrant Breero, die binnen de grachtengordel woonde.

Ik juich het initiatief van de Michiel-de-Ruyter Stichting van harte toe. We zouden allemaal beter moeten opletten, dat onze symbolen, vlaggen en herinneringen niet worden gekaapt door het krapuul van de vals-blonde faker.

Zo zouden de Israëlische ambassade en het CIDI het misbruik van de Israëlische vlag en de Davidsster door Wilders en zijn PVV-mob toch echt eens moeten aanpakken.

Trouwens, als Wilders zo graag held des vaderlands wil spelen, waarom verkleedt hij zich niet als
  • Hugo Grotius (theoreticus van vrij verkeer en vrije immigratie), of
  • Spinoza (uit Amsterdam verbannen Sefardisch-joodse immigrant, die grondslag legde voor een humanistisch wereldbeeld en wiskundig godsbeeld, waarin alle religies gelijk zijn), of
  • Multatuli (Hoofden van Lebak, Saïdjah en Adinda: voorvechter van koloniale bevrijding en gelijkstelling Islam), of
  • Willem Drees Sr., die het (Breekpunt :-) algemeen ouderdomspensioen met 65 jaar invoerde?
U weet wel waarom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails