21 november 2010

Wilders’ Berlijnse filiaal DIE FREIHEIT vindt de Islam wèl een godsdienst. MAARRR…

… de Islam is toch “voor alles ook” een “politieke ideologie”.
Dat is zo ongeveer ook het standpunt van “rebel” Hero B. in z’n stuk over de democratisering van de PVV, dat aanstaande dinsdagavond in het achterkamertje van de PVV-fractie zal worden gefileerd.
Die Freiheit’s zo gevaarlijke afwijking van het Bosma-Wilders geloof in de erfzonde van ieder die ooit wel eens met de Islam te maken heeft gehad (ook wel het “wortel”-complex genoemd, zie verderop), stemt ons tot gematigde vreugde.
Ja ja, het is inmiddels al zo ver gekomen met mij, dat er vreugde is in de huize Huibree, telkens wanneer een op zich abjecte club, iets minder abject dan de Wilders-fanclub blijkt te zijn. (Lekker veel komma’s weer, retecool!)
Maar maken we ons geen illusies: Die Freiheit wil een permanente nierenproef op “Islamitische instellingen”, of ze wel trouw zijn aan grondwet en rechtsbepalingen. Imams moeten zelfs een schriftelijke verklaring dienaangaande ondertekenen.
In het zojuist gepubliceerde partijprogram kun je het nalezen:
Ausgehend von dem Wissen, dass der Islam nicht nur eine Religion, sondern vor allem auch eine politische Ideologie ist, fordern wir eine Überprüfung aller in Deutschland aktiven islamischen Vereine und Verbände auf ihre Verfassungs- und Rechtstreue, auf ihren Einfluss auf die Integration und auf ihre Verbindungen zu islamischen Ländern um den Missbrauch der Religionsfreiheit zur Durchsetzung politischer Ziele zu unterbinden.
In een knap blog-artikel van “Die Zeit” commentator Jörg Lau, wordt de softe Stadtkewitz-versie van de Wilders-geloofsbelijdenis herleid tot wat ze werkelijk is: Een omweggetje via mystieke- en, blijkbaar in de genen overgeërfde “christelijk-joodse wortels“, om moslims te discrimineren.
In die “wortels” zit ‘m de kneep.
SPD-Bankier Sarrazin, die intussen een miljoen exemplaren van zijn boek “Deutschland Schafft Sich Ab!” heeft verkocht, is er vast van overtuigd, dat moslims erfelijk belast zijn met een geringere intelligentie dan “wij”. Ongeveer zoals de negers, van wie men dat ooit ook dacht. (En niet alleen op rechts, hoor, ook Rudolf Steiner van de Vrije Scholen orakelde erover.)
Net zoals de nieuwe racisten, Pim Fortuyn voorop in Nederland, het begrip “ras” hebben vervangen door het woord “cultuur”, om de beschuldiging van racisme te vermijden, maar hetzelfde discriminatoire effect te bereiken, zo vervangt de PVV in zijn schandalige “verkiezingsprogram” van april 2010 het begrip “erfzonde” (Oude Testament, Paulinische Brieven in het NT) door het woord “WORTELS”.
Wie wortels heeft in “islamitische landen”, zelfs al hij/zij Christen of Hindoe is, is gedoemd. Vroeger of later, al dan niet met “taqqyia”,  gaan ze de sharia invoeren. Zeker weten. Zit ze in de genen. (Martin Bosma legt het tot vervelens toe uit in z’n boek.)
De parallel met Adolf Hitler’s geschrift Mein Kampf, dat opent met een journalistieke beschrijving van hoe een entartete joodse jongeman verlekkerd zit te kijken naar (blonde) deutsche Mädel, is treffend.
Elsbeth Etty, vandaag op Krapuul terecht gevierd als de vrouw die met Bolkestein de vloer aanveegt, focust ook op die “wortel” mythe. 
Het moet eenvoudig niet meer kunnen, dat  zogenaamd gezaghebbende intellectuelen ongestraft dergelijke onzin-praat verkopen.
Maar dat is voor een andere blogpost.
(Overgenomen van krapuul.nl, de Nederlandse anti-haat site, waar ik redacteur ben.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails