25 november 2010

Waarom zouden GL en de PvdA niet fuseren?

Ik ben in een goede bui vandaag.
Daarom kan ik niet boos worden over het voornemen van Femke Halsema om nauwer met de PvdA samen te werken. Het gaat om twee vagelijk linkse partijen. Job Cohen heeft een eind gemaakt aan de pogingen van Wouter Bos om de PVV rechts te passeren bij het aanvallen van immigranten. Halsema zoekt een links-liberale basis voor groen en sociaal beleid. 
De PvdA kan Femke helpen, om sociaal bij de les te blijven en GL kan de PvdA helpen, om nieuwe verten te verkennen.                                                                                                                                                    
De opvattingen van GL en die van de PvdA zijn echt niet zo verschillend. Ze zouden samen in de 2e kamer een blok kunnen vormen dat sterker is dan dat van de VVD. Dat is mooi meegenomen, vind ik.
Toegegeven, de PVV van Wilders zal er niet van wakker liggen. Ze hebben de buit al binnen met dank aan Rutte en Verhagen. 
De echte oppositie zal moeten komen van de mensen die door Rutte en Verhagen, met hulp van Wilders, in de kou worden gezet. Dat zal nooit het werk van de elite-partij PvdA, noch van de moderne burgers van GL kunnen zijn. De SP zal alle zeilen moeten bijzetten.
Kortom, ik denk dat GL een goed tehuis zal vinden in de PvdA. Laat ze doen. 

1 opmerking:

  1. Naar mijn mening is dit iets te kort door de bocht. GL heeft, naar mijn mening, een beter sociaal beleid voor ogen dan de PvdA. Een partij die blijft steken in wat, naar mijn mening, oude oplossingen zijn. GL kijkt meer naar de Scandinavische aanpak, niet mensen tevreden stellen met een uitkering maar deze , door snel en intensief te investeren, mensen die dreigen uit het arbeidsproces te vallen zo gauw mogelijk in staat te stellen om daaraan weer deel te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails