22 juli 2010

GWIFA Rules: Wilders helpt PI aan een "Persilschein", denken ze...Vandaag schrijft de Duitse haatblog Politically Incorrect (PI), die Wilders’ optreden in Berlijn van 2 oktober a.s. organiseert, een Brief an BILD: Mehr Fairness für Geert Wilders! 

Deze (open) brief beklaagt zich over het “Bild”-artikel, waarin Wilders een “rechtse schandaal-politicus” werd genoemd (DLL, gisteren).

Nee, dat is Wilders volgens PI helemaal niet. Zo’n nette man! Kijk maar:
De PVV wil zelfs aan moslims al na tien jaar (!) de Nederlandse nationaliteit geven, als ze zich goed gedragen. Wilders heeft niets tegen moslims en beledigt hij ook nooit. Alleen is hij erg tegen de Islam. De Islam is de oorzaak van alle kwaad en Wilders heeft groot gelijk dat hij de Koran met Mein Kampf gelijkstelt.

En, nu even goed opletten! Hierin zit ‘m de crux:
PI redeneert aldus: Wie zich in 2010 tegen de Koran als duivels boekwerk verzet en tegen de linkse verraders, die Europa willen islamiseren, die verzet zich eigenlijk tegen Hitler, Mein Kampf en zijn socialistische ideeën.

Dan komt het PI natuurlijk slecht uit, als blijkt, dat er helaas maar weinig verzet vanuit niet-socialistische kring is geweest tegen het Nazisme. Overigens geldt hetzelfde voor Nederland, met respectabele uitzonderingen, maar dat terzijde.

Zodoende, heeft PI de mythe uitgevonden, dat hun anti-Islam-verzet dat gebrek kan “wiedergutmachen”. Met terugwerkende kracht, zelfs!


“WIR sind die Widerstand! Seit 1945!”, antwoordde PI mij via twitter, vorige week. Ik had ze vriendelijk gevraagd, om mijn linkse familieleden, die 13 april 1942 in Amersfoort werden gefusillerd door de Nazi-bezetter, niet verder te “beschmutzen”. Maar brutaal gingen ze door: Alleen “Die Weisse Rose” mocht als echt verzet gelden. Daar word ik toch echt niet goed van. De jongens en meisjes van PI zijn natuurlijk persoonlijk helemaal niet verantwoordelijk voor de Nazi-verschrikkingen. Maar verzetsmensen die voor hun ideaal gestorven zijn, daar moeten ze van af blijven. Ze gedragen zich als de benepenste ajatolla’s.
(Ik kom op die ervaring nog terug, reken maar!)

Wilders’ vader, heb ik inmiddels begrepen, WAS een verzetsman. Hij haatte de Duitsers en zou nooit een weekendje “wellness” in Monschau zijn gaan genieten. Maar zoon Geert’s nieuwe vrienden van PI hebben zo hun eigen mythe over de holocaust. Voor hen, is het allemaal de schuld van de socialisten, die “nationaal-” voor hun naam hebben gezet, en … van die vreselijke Moefti, die, net als het Vaticaan, maar op veel kleinere schaal, na de oorlog, onderdak heeft geboden aan wegens racisme vervolgde (ex-) SSers.

Aan het begin van de open brief aan BILD, wordt dan ook de eeuwige Moefti van Jeruzalem weer eens opgevoerd. Boodschap: Het Nazi-fascisme was niet Duits, het was ook niet christelijk, nee, het was (nationaal-) SOCIALISTISCH en geïnspireerd door de ISLAM!

Aan het begin van de geallieerde bezetting van Duitsland, werd iedereen, die in de economie of in het staatsapparaat een functie wilde vervullen, aan de tand gevoeld over zijn/haar verbindingen met het Nazidom. Vaak werden beperkende voorwaarden gesteld (Heidegger, bij voorbeeld, verloor zijn professoraat), maar even vaak, verwierven mensen een zogenaamd “Persilschein”, een formulier, waarin werd verklaard dat ze “schoon” waren (wasmiddel Persil). Corruptie en opportunisme speelden daarbij geregeld een rol.

Wat PI probeert te doen, is, via de anti-Islam agitatie van Wilders, een “Persilschein” als verzetsgroep tegen het Kwaad te verwerven, door het Nazidom met de Islam gelijk te stellen.

Wel gefeliciteerd, Geert, met je nieuwste vrienden!

Update: Niet alleen BILD, maar het grootste deel van de Berlijnse pers eist van Stadtkewitz, dat hij zich uitspreekt. CDU wil hem definitief uit de fractie gooien, iets, wat meerderheidspartij SPD ook eist: Google, Duits, 22.07.10, enjoy!)

0716 wilders-stadtkewitz-herre
Wilders in Den Haag, 14 juli 2010, met Stadtkewitz en verzetsheld Stephan Herre van PI

(Met dank aan Wikipedia voor het Entnazifizierungsgesetz-Bild en de link)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails