02 juli 2010

Wafa Sultan: Een Ayaan Hirsi Ali, maar klasse B

30 juni: Het tv-programma 1Vandaag gaf Wafa Sultan haar tien minuten beroemdheid op de Nederlandse televisie.
Je kunt de verkorte-, en de complete-, versie zien op de website van 1V.
Het gebruikelijke commentariaat is verdeeld tussen totale aanbidding en diep wantrouwen in deze gladpraatster. De laatsten hebben natuurlijk gelijk. Want:

Wie is mevrouw Wafa Sultan en waarom is Hirsi Ali zelf niet door Wilders als getuige uitgenodigd?
Het antwoord kun je eigenlijk al lang vinden (in het Engels) op de Amerikaanse zustersite van Krapuul:
Wafa Sultan: Faithful Servant of Bigotry | loonwatch.com

Loonwatch heeft een speciale Wafa-Sultan-rubriek met een eigen pagina.
Daar vernemen we het volgende.

Net als Ajaan, is Wafa een afvallige moslim. Daar is op zich niets mis mee.
Het wordt alleen wat lastig en vermoeiend, als alle kwaad in de wereld op rekening wordt geschreven van de Islam. En dat is wat Ajaan en Wafa constant doen.
Helaas is de Islam niet de enige bron van alle kwaad in deze wereld. Anders zou het geluk van de burger wel wat al te gemakkelijk bereikbaar zijn. Maar dat is precies, wat oplichters als Wilders en de werknemers van zijn Stichting met enig succes aan 1,5 miljoen kiezers voorspiegelen.

Ajaan en Wafa hebben ook gemeen, dat ze met list en bedrog respectievelijk de Nederlandse en de Amerikaanse nationaliteit hebben verworven. Ook daar is, vind ik, weinig mis mee. Als je op de vlucht bent, is een leugentje om bestwil best gepast.

Maar, zolang ik nog waardering kan hebben voor de moed en de betrekkelijke openheid en soepelheid van Ajaan, de neoconservatieve bekeerling, word ik ik niet goed van de oppervlakkige-, en soms aantoonbaar gelogen-, verhaaltjes van Wafa.

Een paar voorbeelden:
  • Wafa en haar familie waren/zijn Alevieten. Dat is de overheersende minderheid in Syrië. In beginsel zijn Alevieten liberaal en tolerant. Ze hangen een mystieke en onwereldse variant van de Islam aan. Geen sprake van opleggen van extreme punten van de Sharia, bij voorbeeld. Onder het alevitische Baath-dictatorschap echter, worden andere stromingen in de Islam hard onderdrukt, met name in Wafa's stad Antiochië. Daar hoor je haar nooit over.
  • Van alle kanten wordt Wafa Sultan's verhaal over de pro:fessor die voor haar ogen door de Moslimbroederschap zou zijn vermoord aan de universiteit van Antiochië, ontkend. Het is ook erg onwaarschijnlijk. De Moslimbroederschap stelt zich zeker niet in dienst van de Syrische Alevieten.
  • En is ze eigenlijk wel psychiater? Heeft ze een doctor-graad? Het wordt van vele kanten ontkend.
  • Het heeft er alle schijn van, dat Mw. Wafa Sultan, eenmaal in Californië getrouwd met een Christen, heeft ontdekt, dat ze haar moslim-verleden te gelde kan maken met verhalen à la Wilders.
Om het allemaal op een rijtje te zetten, moet ik verwijzen naar bovenaangehaalde link naar loonwatch.com.

Conclusie:
Het Wilders-proces gaat niet over theologie. Het gaat niet over de vraag, of in de koran, en in de bijbel, met name het Oude Testament, verschrikkelijke dingen worden beweerd. Het gaat alleen over de vraag, of het aan een publieke figuur als Geert Wilders veroorloofd is, om systematisch aanhangers van één van die in de woestijn ontstane mythologieën verdacht te maken en aan te zetten tot discriminatie en uitsluiting van die mensen.
Wilders heeft kennelijk Ajaan Hirsi Ali niet bereid gevonden, om voor hem te getuigen. Hirsi Ali meent, dat Wilders' "oplossingen" onuitvoerbaar zijn en nodigde bij haar recente bezoek aan Nederland de traditionele partijen uit, om "gebruik te maken" van Wilders. Dat is typisch de cynische neoconservatieve benadering.
"Laat de echte machtspolitiek aan ons over: buitenland, veiligheid, enz. En houd de massa's bezig met religieuze sociale controle. Welke godsdienst het is, doet er niet toe. Katholiek, Islam of Baptist - het doet er niet toe."
Na een korte vrijage met de neocons in 2005/6, heeft Wilders ervoor gekozen, om zich te verbinden met hystericae als Sultan en met fundamentalistische christenen van het type "Christenen Voor Israël" uit Nijkerk. Het nieuwe PVV-kamerlid Wim Kortenoeven, die tot voor kort voor het CIDI werkte, is daarvan een voorbeeld. Mevrouw Wiesje de Lange uit Jeruzalem komt het in augustus nog allemaal eens uitleggen in een aantal dorpskerken in Nederland.

De vernieuwde SGP en de PVV naderen elkaar steeds meer.
Beiden verdienen een Wafa Sultan als valse profetes.

(foto: De loony Pamela Geller met Wafa Sultan (r))

1 opmerking:

  1. U schrijft dat Wafa en haar familie Alevieten zijn of waren. Ik denk dat het geen Alevi maar Alawi ofwel Alawieten zijn en net als de familie Assad behorende tot de Arabische secte die met de knoet over het in naam seculiere Syrie regeert. De soennieten zijn tot op de dag van vandaag het bloedbad van Hama (1982) niet vergeten en weten dat bij Alawieten het opportunisme in de genen zit.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden gemodereerd. Even geduld!

Related Posts with Thumbnails